Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 62
 İndirme 30
TELEVİZYON VE SOSYAL MEDYA ÇERÇEVESİNDE MEDYA ARACILIĞIYLA KOLEKTİF BELLEĞİN İNŞASI
2017
Dergi:  
Erciyes İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

The fact that the written and visual media at the point of re-reminding and retaining the past, particularly rearranging the traumatic events experienced in the past, reveals that it has an important role in the context of construction of the collective memory. Media is a memory space with a functional position in collective memory, besides it has an important role in recalling and visualizing the past. In the course of collective memory, media generally manifests itself through the reconstruction of historical events, and this function is expressed both visually and in written form. Especially, in TV serials and documentary films, history is being reconstructed and collective memory is being built through media. While the media mediates the construction of the collective memory, the past reveals itself not in its pure reality but in its reconstruction. Presenting political and ideological history of a society through mass media, by re-editing it in television serials and recalling it the society appears to be an important factor in collective memory and its building This study aims to show that written and visual media is a very important tool in the formation of collective memory, and that this tool is being used effectively in the context of collective memory nowadays, moreover, it aims to draw attention to this point.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Erciyes İletişim Dergisi
Erciyes İletişim Dergisi