Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 306
 İndirme 24
Makro İhtiyati Politika Aracı Olarak Zorunlu Karşılıkların Kullanılması: Türkiye Örneği ve Bankacılık Sektörü Üzerine Etkisi
2012
Dergi:  
Bankacılar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Financial crises that has started in the US in 2007 and spilt over to other countries has had significant effects on the emerging market economies (EMEs) as well. The EMEs have faced with especially short term capital inflows due to quantitative easing of the developed countries. The EMEs have taken macro prudential measures ranging from increase in reserve requirement ratios to levying taxes on capital flows against sudden stops of capital flows and their probable negative effects on the economy. Turkey, categorized among the EMEs, has used reserve requirements as an active monetary tool to limit the negative effects of capital flows on the financial stability. In this study, the use of reserve requirement ratios as a macro prudential policy tool by EMEs and Turkey case will be reviewed and its effects on the Turkish banking sector will be examined for the period from the rise of reserve requirement ratios to the regulation on the loan provisions by the Banking Regulation and Supervisory Agency on June 2011.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bankacılar Dergisi
Bankacılar Dergisi