Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 63
 İndirme 33
Kosova ve Makedonya’daki Osmanlı Dönemi Mezar Taşlarının Bugünkü Durumu
2016
Dergi:  
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bugün bağımsız iki ayrı devlet hâlinde varlıklarını sürdüren Kosova Cumhuriyeti ve Makedonya Cumhuriyeti (tıpkı diğer Balkan ülkeleri gibi) yüzyıllar boyu Osmanlı / Türk egemenliği altında kalmış; buralarda Türk yaşayış ve inanışını yansıtan eşsiz dil, kültür, sanat ve mimarlık eserleri vücuda getirilmiştir. Kosova ve Makedonya’daki Osmanlı / Türk Dönemi eserleriyle ilgili de bugüne kadar birçok araştırma ve inceleme yapılmış; bunlar bildiriler, makaleler, kitaplar ve albümler hâlinde yayımlanmıştır. Yapılan çalışmaların ve yayınların önemli kısmını bu ülkelerin tanıtımına yönelik popüler nitelikteki yayınlar oluşturmaktadır. Kosova ve Makedonya’daki Osmanlı / Türk Dönemi kültür ve uygarlık eserleri içinde mezar taşları ayrı bir yere ve öneme sahiptir. Bulundukları yerlerin âdeta tapu senetleri niteliğindeki mezar taşlarına (tıpkı ülkemizde ve dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi) Kosova ve Makedonya’da da gerekli önem veril(e)memiştir. Bu makalede Kosova ve Makedonya’daki Osmanlı / Türk Dönemi’ne ait mezarlıkların ve mezar taşlarının bugünkü durumu hakkında bilgi verilmektedir. Anahtar Sözcükler: Kosova Cumhuriyeti, Makedonya Cumhuriyeti, Osmanlı / Türk Dönemi, mezar taşı

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi