Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 131
 İndirme 53
Türkiye’de Kalkınma Ajanslarının İstihdam Üzerindeki Etkisi: Zafer Kalkınma Ajansı Örneği
2016
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kalkınma sorunu ile oluşan soyso-ekonomik ve kültürel farklılıkların giderek artmasını önlemek amacıyla geçmişten günümüze kadar çeşitli kalkınma politikaları uygulanmaya çalışılmıştır. 1990’lı yıllarda Avrupa Birliği(AB)’de artan rekabet ortamı ve politik etkilerle bölgesel kalkınma alanındaki çalışmalar hızlı bir artış göstermiştir. Bu çerçevede ortak bir platformda toplanılarak 1991’de Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği kurulmuştur. Bu kapsamda Avrupa Birliği İstatistik Ofisi oluşturulmuş ve bölgeler İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) ile bölgelere ayrılmıştır. Türkiye’nin Avrupa Birliği(AB)’ne katılım sürecinde bölgesel gelişme politikalarının da dahil edilmesiyle, AB’de uygulamaya konulan Kalkınma Ajansları’nın hukuki süreci Türkiye’de 2003 yılında başlamış ve 5449 sayılı kanunla 2006 yılında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Türkiye’de İBBS kapsamında 12 Düzey-1, 26 Düzey-2 ve 81 Düzey-3 bölgesi oluşturulmuştur. 14 Temmuz 2009 yılında Afyon, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı kurulmuştur. Bu çalışmada Ajansların uyguladığı projelerden, bölgeler arası ve sektörleri arası rekabetin artırılmaya çalışılması kapsamında önemli bir yer kaplayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) kapsamında, Rekabetçi KOBİ Mali Destek Programı (RKMDP) ile uygulamaya konulan ve sonuçlanan projeler ele alınarak bölge üzerindeki istihdama etkisi araştırılmıştır. Araştırma da nitel araştırma yöntemi olarak örnek olay metodu uygulanmıştır. Örnek olay olarak ajansın RKMDP kapsamındaki projeleri seçilmiştir. Çalışma sonucunda ise, RKMDP ile bölge istihdamını artırıcı yönde etkisi olduğu ve bunun yanı sıra bölgeye çeşitli makine, ekipman sağlandığı ve ürün çeşitliliklerinde de artışlar yaşandığı hazırlanan tablolarda görülmüştür.                 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi