Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 117
 İndirme 57
Küresel Finansal Krizin Türk Bankacılık Sektörü Üzerine Etkileri
2017
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amerika Birleşik Devletleri mortgage piyasalarında 2007 yılında ortaya çıkan sorunlar hızla büyümüş ve önce gelişmiş ülkelere ardından gelişmekte olan ülkelere yayılmıştır. Bu kriz tüm finansal sektörü etkisi altına almıştır. Bu çalışmada, 2008 finansal krizini ortaya çıkaran sebepler ve krizin sonuçları üzerinde durulmuştur. Ardından, Türk bankacılık sektörünün bu krizden nasıl etkilendiği finansal göstergeler yardımıyla açıklanmaya çalışılmıştır. Küresel finansal krizin Türkiye’deki kamu, özel ve yabancı sermayeli bankalar üzerindeki etkisi karlılık, gelir gider, likidite, sermaye yeterliliği ve aktif kalitesi rasyoları üzerinden ele alınmıştır. Kriz öncesi ve kriz sonrası dönemler karşılaştırılmış ve krizin bankalar üzerindeki etkisi incelenmiştir. Bunun yanında krizden sonra bankaların finansal rasyoları arasında istatistiksel olarak fark olup olmadığı tespit edilmiştir. Çalışmada, parametrik olmayan testlerden Wilcoxon işaretli sıralar ve Kruskal Wallis testleri kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi