Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 116
 İndirme 38
İdari Yargıda İtiraz ve İstinaf Kanun Yollarının Karşılaştırılması
2016
Dergi:  
Uyuşmazlık Mahkemesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZ İdari yargılama usulü hukukunda halen yürürlükte olan olağan kanun yolları itiraz, temyiz ve karar düzeltmedir. 6545 sayılı Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile idari yargılama usulü hukukunda istinaf kanun yolu da yerini almış, itiraz kanun yolu ise idari yargılama usulü hukukumuzdan çıkarılmıştır. Ancak söz konusu kanun ile ihdas edilen istinaf kanun yolu henüz uygulanmaya başlanılmamıştır. Adalet Bakanlığınca alınan ve 7 Kasım 2015 gün ve 29525 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, istinaf yargılaması yapacak olan Bölge İdare Mahkemeleri 20 Temmuz 2016 tarihinde faaliyete başlayacaktır. Bölge idare mahkemelerinin itiraz üzerine yaptıkları yargılamada, her türlü inceleme ve tahkikat yapma ile nihai karar alma bakımından istinaf kanun yoluna, aldığı kararların kesin olması bakımından ise temyiz kanun yoluna benzemektedir2. Bunun yanında, itiraz ve istinaf kanun yollarını düzenleyen hükümler incelendiğinde, her iki kanun yolu arasında pek çok benzerlik ve farklılıklar olduğu görülecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uyuşmazlık Mahkemesi Dergisi
Uyuşmazlık Mahkemesi Dergisi