Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 20
Zihinsel Haritalama ve Öğrencilerin Zihni Haritalarını Geliştirme Yolları
2004
Dergi:  
Marmara Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET: Günümüzdeki harita kavramı, geleneksel olarak kullandığımız harita kavramının ötesinde çok daha geniş anlamları içermektedir. Zihni harita, çevremizdeki her şey ile alakalı zihnimizde var olan haritadır. Zihni haritalar, kağıt haritalarda olduğu gibi dokunulabilen haritalar olmadığından gerçek haritalardan tamamen farklıdırlar. Ne çeşit bir zihni haritaya sahip olduğunuz sizin için neyin önemli olduğuna bağlıdır. Her yaştaki insanın bir zihni haritası vardır ve sürekli zihni haritalarımızı kullanırız. Ayrıca insanların sahip oldukları zihni haritalar, onların içinde bulundukları sosyal ortam, aile, etnik yapı, ekonomik durum ve almış oldukları eğitim ile doğru orantılıdır. Bu açıdan zihni haritalar, okullarda öğretilecek kadar önemlidir. Dünya, insanların bakışına göre değişmekte ve her bir bakış açısının eşit oranda değeri vardır. Her öğrencinin dünyayı nasıl gördüğü farklı olup belirli bir temele dayanmaktadır ki, bu temel okullarımızda verilecek iyi bir eğitim ile sağlanabilir. Zihni haritası kuvvetli bireyler, hem kendileri hem de ülkemiz için önemli roller üstlenirler. Çünkü her şey belirli bir mekan üzerinde gerçekleşir ve o mekan üzerindeki bilgiye sahip olan, orayı daha iyi kontrol eder. Bunu başarabilmemiz için, okullarımızda zihni harita aktivitelerinin yaygınlaştırılması gereklidir. ANAHTAR KELİMELER: Zihni Haritalar, Coğrafya Eğitimi, Haritalar, İlk ve Orta Öğretim Okulları ABASTRACT: Maps that we use in our contemporary society are completely different and broad from traditional ones. Mental maps are the features aroud us that we put in our brains. Since they are imajinary, they differ from trational maps. Every person has his/her own mental maps. Social status, cultural background, education history, ekonomik situation affect people mental maps. Everybody has a different views of the world and each of them has equal value. In our schools, each student also has his/her own views of the world in their mind, which is important for himself/herself or our country. We are aware of the fact that so many things are on spatial context. Thus, who ever has a good mental maps about local and global scale, they control so big power related with that place. Thus, we have to provide a good mental map education during K-12 education to our students so that they can use to make a better community, country, and world. KEY WORDS: Mental Maps, K-12 Education, Maps, Geographic Education

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marmara Coğrafya Dergisi
Marmara Coğrafya Dergisi