Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 251
 İndirme 93
Sosyal Politika Bağlamında Küresel Yönetişim
2012
Dergi:  
Toplum ve Demokrasi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yönetişim akademik yazında yaklaşık çeyrek asırdır başta gelen tartışma alanlarından birini oluşturmuştur. Yönetişim sosyal politika yazınında sıkça karşılaşılan ve yaygın kullanılan bir kavram olmamakla birlikte esasen sosyal politikaya çok da uzak olmayan bir yapıyı ifade etmektedir. Küresel yönetişim esasen soğuk savaş sonrası gelişmeler bağlamında ekonomik küreselleşmenin rekabetçi baskılarının bir sonucudur. Bu baskılar ağırlıklı olarak maliyetleri azaltma ve daha verimli hale gelme bağlamında devlet kurumları üzerine odaklanmaktadır. Ekonomik verimliliği ve büyüme artışını yaratarak tüm ulusların refahını arttırma potansiyeli olan küreselleşmenin bugüne değin istenen başarıyı sağlayamaması, mevcut küreselleşme sürecinin etkili ve demokratik bir yönetişimden yoksun olmasına bağlanmaktadır. Ulus devletlerin hala önemini koruduğu bir dünyada, küreselleşmenin yönetişimi ulusal düzeydeki yönetişimle sınırlı kalmaktadır. Bu süreçte sosyal politikaların temel belirleyici aktörlerinin kısmen veya tamamen güçlerini kaybetmeleri, yeni dönemde belirsizlikleri ve endişeleri arttırırken, sosyal politikanın yönetişimi konusunu gündeme getirmektedir. Bu çerçevede çalışmanın ilk kısmında yönetişim kavramı ve bu kavramı daha açık hale getirmeyi sağlayan unsurlar ele alınırken, ikinci kısımda yönetimden yönetişime geçişin gerekçeleri değerlendirilecektir. Çalışmanın son bölümde ise bu dönüşümün sosyal politika açısından sonuçları değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Toplum ve Demokrasi Dergisi
Toplum ve Demokrasi Dergisi