Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 86
 İndirme 19
Kentsel Mekân ve Göç İlişkisine ‘Barınak’tan Bakmak: Tarihsel Süreçte Erkek Göçmenlerin Barınma Mekânları
2012
Dergi:  
Toplum ve Demokrasi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ortadoğu’nun kilit kentlerinden biri olan İstanbul, sahip olduğu coğrafi konum, kentsel kapasite ve imkânlar dolayısıyla göç hareketlerinin düğüm noktasında yer almış ve göçmen çekim merkezi olma kimliğiyle öne çıkmıştır. Bu çalışmada, Osmanlı döneminden Cumhuriyet Türkiye’si ve günümüze dek varlığını sürdüren özgün bir barınma formu ve göçmen erkek yaşam alanı olarak bekâr odaları üzerinde durulmaktadır. Bir barınma mekânı olarak bekâr odaları, iş bulma ve geçimini temin etme amacıyla İstanbul’a yalnız gelen göçmen erkeklerin ihtiyaçlarını karşılayan ve Osmanlı döneminin erken devirlerine kadar giden bir kurumsallaşmaya sahiptir. Günümüzde de çoğunluğu ülke içi göçmen gruplardan oluşmakla beraber; Afrika, Ortadoğu ve Asya bölgesinden gelen uluslararası göçmen grupların İstanbul’un kent merkezi alanlarında yoğunlaşan bekâr odaları ve pansiyonlarda barınmaları dikkat çekmektedir. İstanbul’da varlığı beş asır öncesine kadar giden bekâr odalarının, göçmenler için ‘ilk istasyon’ olma, barınma, çalışma ve yaşama fonksiyonunu bir arada sunmaya devam ettirdiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Toplum ve Demokrasi Dergisi
Toplum ve Demokrasi Dergisi