Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 25
 İndirme 18
Üniversite Öğrencilerinin Coğrafya Dersine Yönelik Tutumlarının Kümeleme Analizi ile Belirlenmesi (siirt Eğitim Fakültesi Örneği)
2008
Dergi:  
Marmara Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanın yaşadığı fiziki ve beşeri çevreyi tanıması, herhangi bir zarara sebep olmadan, doğal ortamdan azami ölçüde yararlanabilmesi ve karşılaşmış olduğu çeşitli problemlere coğrafi istatistikler yardımıyla çözüm önerileri geliştirebilmesi coğrafya öğretiminin temel amaçlarındandır. Eğitim, tutumları değiştirmede önemli bir araç olduğundan, öğretmenlerin kendi derslerine yönelik öğrenci tutumlarının ne olduğunu, nasıl ölçüleceğini ve değerlendirileceğini bilmeleri eğitimin niteliğini artırmada önemli bir etkendir. Bu çalışmada, üniversite öğrencilerinin coğrafya dersine yönelik tutumlarının kümelenme eğilimleri belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmaya Siirt Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İlköğretim Sosyal Bilgiler ve Sınıf Öğretmenliği programlarında okuyan 314 (220 erkek, 94 kız) öğrenci alınmıştır. Verilerin çözülmesinde aşamalı kümeleme yöntemlerinden Ward’s kümeleme yöntemi kullanılmış, uzaklık ölçüsü olarak karesel oklid uzaklığı seçilmiştir. Verilerin standartlaştırılmasında z-dönüştürmesi uygulanmıştır. Bu yöntemin amacı, birbirinden “nispeten farklı” veya aralarında yüksek derecede bir doğal benzerlik olan birimlerdeki veri veya değişkenleri kümelerde gruplandırmaktır. Çalışmamızda üniversite öğrencilerinin coğrafya dersine yönelik tutumlarının A, B ve C şeklinde üç ana kümede toplandığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marmara Coğrafya Dergisi
Marmara Coğrafya Dergisi