Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 71
 İndirme 37
Enflasyon Hedeflemesi ve Türkiye'de Uygulanabilirliği
2006
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Following the petrol shocks and the collapse of Bretton Woods System in 1970s, the problems of high inflation and unemployement had caused the Keynesian Policies be deserted all over the world. The developments indicated above made achieving of price stability as the main goal of monetary policy and pushed monetary autorities to search new policies. As a result of these efforts, some strategies like exchange rate targeting, monetary stock targeting and gross national product targeting have been implemented by the monetary authorities in many countries. After the first implementation of inflation targeting by the New Zeland’s Monetary Authority in 1990, this issue has been perceived as an alternative strategy for monetary policies and become a debatable question. The aim of this study is to define the inflation targeting strategy which has been put into practise by many countries following New Zeland’s experience on its theoric basis, and to discuss applicability of this strategy in Turkish economy

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi