Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 79
 İndirme 31
Okula Olgunluğuna İlişkin Sınıf Öğretmenlerinin ve Okul Öncesi Eğitim Öğretmenlerinin Görüşlerinin Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Kuramsal Eğitimbilim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada okul öncesi eğitim öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerinin okul olgunluğuna yönelik görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Var olan durumun olduğu gibi, nitel bir yaklaşımla ortaya koyulmasını amaçlaması nedeniyle araştırma nitel araştırma türlerinden durum çalışması niteliğindedir. Araştırmada 15’i sınıf öğretmeni, 10’u okul öncesi eğitim öğretmeni olmak üzere toplam 25 öğretmen ile yapılandırılmış görüşme formu kullanılarak görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmelerden elde edilen verilere içerik analizi yapılmıştır. Araştırma sonucunda sınıf öğretmenlerinin okul olgunluğuna ilişkin tanımlamalarının ve beklentilerinin okul öncesi eğitimi öğretmenlerinden daha fazla olduğu görülmüştür. Buna göre her iki grup da okula başlamada sosyal-duygusal gelişimin, motor gelişimin, bilişsel gelişimin ve özbakım becerilerinin önemli olduğunu ifade etmişlerdir. Okul öncesi eğitim öğretmenleri bu temalar altında daha az tanımlama yapmıştır. Sınıf öğretmenlerinin özellikle bilişsel gelişim ve olgunluk bakımından beklentilerinin daha fazla sonucuna varılmıştır. 72 ayını doldurmayan çocukların birinci sınıfa başlamaları durumunda akran iletişimi, özgüven eksikliği, özbakım becerilerini gerçekleştirememe gibi sorunlar yaşadıklarını ifade etmişlerdir. Bu yönüyle çocukların henüz okul olgunluğuna erişemedikleri için eğitim hayatlarında olumsuzluklar yaşayacağı belirtilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Classroom Teachers' and Preschool Education Teachers' Views On School Maturity
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, it is aimed to determine the opinions of pre-school teachers and classroom teachers about school maturity. As in the current situation, since this research is aimed to be a qualitative approach, the research is a case study of qualitative research type. In the study, interviews were conducted with a total of 25 teachers including 15 teachers and 10 pre-school teachers and the interviews were conducted through an interview form. Content analysis was performed on the data obtained from the interviews. As a result of the research, it was seen that the class teachers' definitions and expectations about school maturity were higher than the pre-school teachers. According to this, both groups stated that social-emotional development, motor development, cognitive development and self-care skills were important for starting school. Preschool education teachers have made less definitions for these themes. It is observed that class teachers' expectations in terms of cognitive development and maturity are higher than preschool education teachers’. They stated that children who do not complete their 72 months experience problems such as peer communication, lack of self-confidence, inability to perform self-care skills. In this respect, it is stated that children will have negative experiences in education as they cannot reach school maturity yet.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kuramsal Eğitimbilim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 588
Atıf : 5.661
Kuramsal Eğitimbilim Dergisi