Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 99
 İndirme 37
Turki̇ye'de Si̇yasi̇ Parti̇leri̇n Sosyal Medya Kullanimlari: 2017 Anayasa Referandumunda Youtube Kullanimi Uzeri̇nden Bi̇r İnceleme
2019
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeni iletişim teknolojilerindeki gelişmeler siyasetin yapısında da değişiklikler meydana getirmiştir. Siyasetçilerin yüz yüze iletişimden ziyade günümüzde sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte kitle iletişim araçlarını kullanmaya başlaması bu araçların siyasetçiler için stratejik bir öneme sahip olmasını sağlamıştır. Sosyal medya ülkemizde siyasetçiler tarafından yardımcı ve tamamlayıcı bir araç olarak sıklıkla kullanılmaktadır ve bundan sonra da kullanılmaya devam edecektir. 2017 Anayasa referandumu sürecinde de sosyal medya araçları siyasi partiler tarafından aktif bir şekilde kullanılmıştır. Bu çalışmada, mecliste grubu bulunan AK PARTİ, CHP, MHP ve HDP'nin 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu süresince sosyal medya kullanımları ve paylaşımları karşılaştırmalı olarak analiz edilmektedir. 1 Şubat-16 Haziran 2017 tarihleri arasında incelenen dört partinin resmi Youtube sayfaları ve paylaşımları içerik çözümleme yöntemi ile değerlendirilmiştir. Siyasi partilerin Youtube paylaşımları müzik kullanımı, kullanılan görüntü türü gibi teknik özellikler ve çekicilik türleri açısından karşılaştırılarak değerlendirilmiştir. İçerik analizi yönetimi ile elde edilen bulgulara göre, siyasi partilerin Youtube’u, propaganda ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla sıklıkla kullandığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Social Media Uses Of Political Parties In Turkey: A Review Of Youtube Uses In The 2017 Constitutional Referendum
2019
Yazar:  
Özet:

The developments in new communication technologies have also brought changes in the structure of politics. The fact that politicians are beginning to use mass communication tools today with the spread of social media rather than face-to-face communication has made these tools a strategic importance for politicians. Social media is often used by politicians in our country as a helpful and complementary tool and will continue to be used afterwards. During the 2017 constitutional referendum, social media tools were also actively used by political parties. This study compares the use and sharing of social media during the Constitutional Referendum of 16 April 2017 by the AK Party, CHP, MHP and HDP in the parliamentary group. The official YouTube pages and posts of the four parties examined between 1 February and 16 June 2017 were evaluated by content analysis method. Political parties’ YouTube posts have been evaluated by comparing their technical characteristics and kinds of attraction, such as the use of music, the type of image used. According to the findings obtained by the content analysis management, it has been found that political parties frequently use YouTube, propaganda and public information.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.645
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini