User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 116
 Downloands 35
SINIF ATMOSFERİNİN İLKÖĞRETİMÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISINA ETKİSİNİ İNCELEME
2016
Journal:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmanın amacı, sınıf atmosferinin öğrenci başarısına etkisini tespit etmektir. Bu amaç doğrultusunda, sınıf atmosferinin öğrenci başarısına etkisi öğretim elemanı desteği, katılma, kişilerarası ilişkiler, ders düzeni, rekabet ortamı ve kuralların belirginliği açısından öğrencilerin mezun olduğu okul türüne göre değerlendirilmektedir. Bu araştırma tarama modelinde olup nicel yöntemle gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini 14 üniversiteye bağlı eğitim fakültesinde öğrenim gören sınıf öğretmenliği dördüncü sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmaya 788 öğrenci katılmıştır. Araştırmanın veri toplama aracı “Sınıf Atmosferinin Başarıya Etkisi Ölçeği”dir. Bu ölçme aracı Moos ve Trickett (1974) tarafından geliştirilmiş, Kısakürek (1985) tarafından Türkçeye uyarlanmış ve araştırmacı tarafından alanyazın taranarak yeniden düzenlenmiştir. Öğrencilerin mezun oldukları ortaöğretim kurumlarının sınıf atmosferinin başarıya etkisi t - testi ile incelenmiştir. Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun olan öğrenciler, diğer ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere göre başarının artmasında öğretim elemanı desteği, katılma, kişilerarası ilişkiler ve ders düzeninin “daha önemli” olduğunu düşünmektedir. Mezun oldukları ortaöğretim kurumuna göre öğrenci görüşleri, rekabet ve kuralların belirginliği konusunda anlamlı farklılık göstermemektedir. Sonuç olarak, sınıf atmosferi birçok değişkenden etkilenmektedir. Bu nedenle eğitim programlarında sınıf atmosferi ile ilgili uygulamalarda her bir değişkenin (cinsiyet, öğrencilerin demografik özellikleri, öğretim elemanı tutumu) etkisi dikkate alınmalıdır. Ayrıca sınıf atmosferinin alt boyutlarından özellikle kişiler arası ilişkiler ve kuralların önemi üzerinde durulmalıdır. Eğitim programları tasarlanırken ve geliştirilirken içerik ve yönteme odaklanıldığı kadar öğrenme öğretme ortamı, sınıf ortamındaki ilişkiler ve kurallar kısaca atmosferin niteliği de (örtük program) önemsenmelidir

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.936
Cite : 9.803
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi