Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 62
 İndirme 32
Aristoteles'te En Yüksek Entelektüel Erdem
2016
Dergi:  
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

According to many commentators, on the one hand, Aristotle elaborates the concept of happiness as an action in coherence with all virtues in the first book of The Nicomachean Ethics, on the other hand, in the last book of The Nicomachean Ethics, he consubstantiates happiness with only one virtue, which is philosophical wisdom.In this article, I examine parts 7 and 8 of Book 10 of The Nicomachean Ethics,which are probably the most interesting and unexpected passages in the the book. These parts arethe most problematic areas whichbecame a subject matter of many books for the clarifications of the issues. Aristotle obviously claims that there is a relationship between the best intellectual virtue and God, giving him perfect happiness, which indicates that there is an intersection point among metaphysics, epistemology, ethic and philosophy of religion.In this context, the main aims of this article are, first, to describe the contemplative life which is causedby the highest intellectual virtue and to claim that this life is in harmony with the inclusivist theory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 687
Atıf : 1.379
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini