Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 94
 İndirme 36
KRİZ YÖNETİMİ UYGULAMALARI: ULUSLARARASI BİR OTELİN KRİZ YÖNETİM PLANININ ANALİZİ
2017
Dergi:  
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bireylerin gelir seviyelerinin artması, ücretli izin hakkının sosyal bir duruma dönüşmesi, yoğun iş temposu ve hayat stresinin artması insanların tatil ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Tatil yapabilmek için her yıl milyonlarca insan seyahat etmektedir. Şüphesiz ki tüm yıl bekledikleri tatillerinin de güzel geçmesibüyük istekleridir. Tatillerin sorunsuz geçmesi için turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmeler özel bir çaba göstermektedir. Ancak tüm bu çabaya rağmen önlenemeyen, daha önceden tahmin edilemeyen kriz durumları ile karşılaşılabilmektedir. Ekonomik bakımdan büyük bir öneme sahip olan turizm işletmeleri uluslararası bir yapıya sahiptir. Kriz anlarında özellikle otel işletmeleri konuklarını koruyabilmek ve krizden etkilenmemelerini sağlamak için üst düzey önlemler almaktadır. Bu çalışmada uluslararası beş yıldızlı zincir bir otelin kriz yönetim planı analiz edilmektedir. Özellikle otel işletmelerinin hazırlıklı olması gereken durumlar ve alması gereken önlemler hakkında bilgi verilerek, otel işletmelerine olası kriz durumları için ışık tutulmaya çalışılmaktadır. Krizler, yaşandığı ülkeyi ve ülke vatandaşlarını her yönüyle etkilediği gibi iyi yönetilmediği takdirde işletmeler için de büyük bir tehdit oluşturabilmektedir. Özellikle küresel bir yapıya sahip otel işletmelerinde krizleriniyi ve etkin bir şekilde yönetilebilmesi hususu büyük bir öneme sahiptir. Bu araştırmanın amacı, turizm sektöründe faaliyet gösteren konaklama işletmelerinin ve özellikle otel işletmelerinin olası kriz durumları için hazırladıkları kriz yönetim planlarının içeriğini incelemektir.

Anahtar Kelimeler:

crisis management practices analysis of the crisis management plan of an international hotel
2017
Yazar:  
Özet:

the fact that individuals are traveling millions of people every year to make a holiday where the right to increase their income levels is turned into a social situation, intensive work tempo and life stress increases people’s holiday needs. there is no doubt that the holidays they expect for the whole year are also great wishes to go through the holiday, all businesses operating in the tourism sector have a special effort, but although all this effort can be encountered in advance unpredictable crisis situations, tourism businesses with great importance from economic care can be achieved especially in hotel operations to protect the country’s business crisis and have a chance to work in order to be able to create a great deal of international activities, especially in order to create a great objective of planning and to work in order to create a strong understanding of the international environment

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Balkan Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 1.824
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi