Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 170
 İndirme 87
Ortaöğretim Öğrencilerinin Spora Karşı Tutumlarının İncelenmesi
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Spora karşı tutum düzeyinin yüksek olması sportif başarı açısından önem arz ettiği farklı çalışmalarda gözlenmiştir. Bu düşüncelerden yola çıkarak, çalışmamızda ortaöğretim öğrencilerinin spora karşı tutumlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmamız kapsamında araştırma grubunu, 2018 – 2019 öğrenim yılında Elazığ Merkezinde ortaöğretim öğrencilerinden rastgele seçilmiş 516 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmaya oluşturan ortaöğretim öğrencilerine; Kişisel Bilgi Formu (yaş, sınıf, cinsiyet, anne ve babanın mesleği, aylık gelir, spor yapma durumu ve spor branşları) ve spora yönelik tutumlarını belirlemek için ise (Koçak 2014) tarafından geliştirilen Spora Yönelik Tutum envanteri kullanılmıştır. Elde edilen veriler SPSS istatistik paket programı ile değerlendirilmiştir. Değişkenlerin frekans (f) ve yüzde (%) dağılımları hesaplanmış ve çoklu gruplar için Anova, bağımsız iki grup için ise t-testi kullanılmıştır. Anlamlı farklılık gösteren gruplarda ise anlamlılığı belirlemek amacıyla Tukey test sonuçlarında faydalanılmıştır. Çalışmamızda anlamlılık düzeyi (p<0.05) olarak alınmıştır. Çalışmamızın sonucunda, ortaöğretim öğrencilerinin spora yönelik tutum ölçeği alt boyutlarına bakıldığında psikososyal gelişme boyutunun 3,76 ortalama ile yüksek, fiziksel gelişme boyutunun 3,77 ortalama ile yüksek ve zihinsel gelişme boyutunun 3,82 ortalama ile yüksek olduğu görülmektedir. Kişisel bilgi formu değişkenlerine bağlı olarak ortaöğretim öğrencilerin spora karşı tutumlarında anlamlı bir farkın olmadığı tespit edilmiştir. Çalışmamızın bir diğer değişkeni olan ailenin aylık gelir ortalamalarına bakıldığında ise fiziksel gelişme boyutunda aylık geliri düşük olanlar ile aylık geliri orta ve yüksek olanlar arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık olduğu saptanmıştır. Ailenin aylık düzeylerinin artışı ile öğrencilerinde spora yönelik tutumlarının artışı görülmektedir. Ailelerin maddi açıdan refah düzeyinde olması boş zaman aktivitelerinde spora yönelmeleri doğrudan spora karşı tutumlarını etkileyeceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Students Of The Higher Education Students Of The Higher Education Students Of The Higher Education Students
2019
Yazar:  
Özet:

The high level of attitude to the sport has been observed in various studies that are important in terms of sports success. Based on these thoughts, our study is aimed at studying the attitudes of high school students against sport. The research group, within the framework of our study, constitutes 516 students randomly selected from high school students at the Elazığ Center in the 2018 - 2019 academic year. For the students of the secondary school that make up the research; Personal Information Form (age, class, gender, mother and father's profession, monthly income, sporting status and sports branches) and to determine their attitudes towards sport (Koçak 2014) has been developed by the Sports Oriented Attitude Reserve. The data obtained was evaluated by the SPSS statistical package program. The frequency (f) and percentage (%) distribution of the variables were calculated and the Anova test was used for multiple groups and the t test for two independent groups. In the groups that showed meaningful differences, Tukey test results were used to determine meaningfulness. The level of significance (p<0.05) is taken in our study. Our study finds that, considering the low dimensions of the attitude of high school students to sport, the psychosocial development dimensions are 3.76 high in average, the physical development dimensions are 3.77 high in average, and the mental development dimensions are 3.82 high in average. Depending on the personal information form variables, it has been found that there is no significant difference in the attitudes of high school students to the sport. When we look at the average monthly income of the family, which is another variable in our study, it is found that there is a statistically significant difference between those who have a low monthly income and those who have a medium and high monthly income in the physical development size. With the increase in the family’s monthly levels, students see an increase in their attitude towards the sport. It is believed that having families in a financial level of well-being in their leisure activities will directly affect their attitudes toward sport.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 833
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini