Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 105
 İndirme 49
Sağlık Sektöründe Mültecilere Yönelik Görüşlerin İncelenmesi: Ankara İli Örneği
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda mülteciler ve mültecilerle ilgili yaşanan sorunlar Türkiye’de ve dünyanın gündeminde geniş bir yer tutmaktadır. Sağlık sektöründe yaşanan mülteci problemleri ise daha karmaşık sorunlara ve karışıklığa yol açmaktadır. Çalışmanın amacı, sağlık personellerinin mültecilere bakış açısını değerlendirmek ve sorunlara çözüm önerileri sunmaktır. Araştırmanın örneklemi Ankara ilindeki hastanelerde farklı birimlerde çalışan 13 personeldir. Bu personeller; güvenlik, hemşire, sağlık teknisyeni, ebe, sağlık idarecisi, tercüman ve doktor olarak görev yapmaktadır. Çalışmada mülakat yapılmış olup, yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Görüşmede mültecilerle şimdiye kadar hangi sorunlarla karşı karşıya kaldıkları ve bu sorunlara karşı çözüm önerilerinin neler olduğu sorulmuştur. Yapılan görüşmelerin sonucunda en fazla belirtilen sorunun, mültecilerle dil farklılığından kaynaklanan iletişim problemi olduğu ortaya çıkmıştır. Görüşmelerde ayrıca, mültecilerin kimlik problemi yaşamaları ve takipsiz muayene olmak istemeleri, ücretli hasta olduklarında sorun yaşadıkları, mültecilerin oluşturduğu yoğunluk, hijyenik davranmamaları, muayene sırasına uymadıkları ve kalabalık oldukları ifade edilmiştir. Bu sorunlara ek olarak hasta ziyaretine çok kalabalık gelmeleri, ücret tahsilatı için yapılacak icrada adres bilgilerine ulaşılamaması, il dışında sevksiz gelip muayene olmak istedikleri ve karşı tarafın kendi dillerini bilmesini bekledikleri dile getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Refugees In The Health Sector: Ankara’s Example
2019
Yazar:  
Özet:

In recent years, the problems with refugees and refugees have held a wide place in the agenda of Turkey and the world. The problems of refugees in the health sector lead to more complex problems and confusion. The aim of the study is to evaluate the viewpoint of healthcare staff to refugees and to present solutions to problems. The study includes 13 staff working in different hospitals in the province of Ankara. These staff are served as security, nurses, health technicians, parents, health administrators, translators and doctors. Interviews were conducted and a semi-configured interview technique was used. In the interview, they asked what problems they have faced with so far and what the solutions to these problems are proposed. As a result of the discussions, the problem most mentioned was the problem of communication with refugees due to language differences. The talks also stated that refugees are experiencing identity problems and want to be follow-up examinations, they are experiencing problems when they are paid ill, the intensity of refugees, the lack of hygiene behavior, they do not comply with the order of examinations and they are crowded. In addition to these problems, they are very crowded to the patient's visit, they are not able to access the address information in the fee to be made for payment, they want to come out of the province and be examined and they expect the opposite party to know their own languages.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 833
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini