Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 203
 İndirme 78
 Sesli Dinleme 1
Siyasal İletişimde Twitter’ın Kullanımı: Referandum Örneği (15 Mart – 15 Nisan 2017)
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye'de demokratik parlamenter düzen bütün kurumlarıyla mevcut olduğundan dolayı referandum (halk oylaması) süreci bir siyasal tercih olarak gibi algılanmaktadır. Bu yüzden siyasal partiler açısından referandum süreci halkın siyasal tercihlerinin şekillenmesinde ve oy yönünde ikna edilme çalışması olarak propaganda faaliyetlerini içermektedir. Günümüzde referanduma ilişkin ilgi oluşturma, bilgi akışını sağlama ve seçmenin siyasal davranışının şekillenmesi gibi işlevsel öneme sahip çalışmalar siyasal iletişim kapsamında sosyal medyalardan yürütülmektedir. Bu çalışma siyasal partilerin kurumsal Twitter hesaplarından yürüttüğü siyasal iletişim faaliyetlerini içerik analizi ile nasıl kullandıklarını ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda elde edilen bulgular siyasal partilerin Twitter’ı sık kullanarak siyasi paylaşım yaptıklarını, sosyal medyanın siyasal iletişim için önemli olduğunu düşündüklerini göstermektedir. Çalışmanın bulguları, siyasal partilerin siyasal bilgi akışını sağlamak için Twitter’ı kullandığını, siyasal partilerin kurumsal Twitter hesaplarından yaptıkları iletilerde sıkça üzerinde durulan konuların siyasal partilerin önceliklerine işaret ettiğini göstermektedir. Çalışma, Twitter’ın siyasal iletişimle olan ilişkisini 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu sürecinde bir araştırma olması bakımından önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Use Of Twitter In Political Communications: Reference Example (15 March - 15 Nisan 2017)
2019
Yazar:  
Özet:

In Turkey, the democratic parliamentary order is present with all the institutions, and the referendum process is perceived as a political preference. Therefore, from the point of view of political parties, the referendum process involves propaganda activities as a trial to persuade the political preferences of the people and to vote. Today, work of functional importance, such as creating interest in the referendum, providing the flow of information and forming the political behavior of the election, is carried out through social media in the framework of political communication. This study was conducted with the aim of revealing how political parties use political communication activities from their corporate Twitter accounts through content analysis. The findings from the study show that political parties frequently use Twitter to make political sharing, and that they think social media is important for political communication. The findings of the study show that political parties use Twitter to ensure the flow of political information, and that the topics often focused on in the messages that political parties make from their corporate Twitter accounts point to the priorities of political parties. The study emphasizes Twitter’s relationship with political communication as an investigation in the process of the 2017 Turkish Constitution Amendment Referendum.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 833
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini