Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 78
 İndirme 25
BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE DİJİTAL EKONOMİ: AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDA BİR KARŞILAŞTIRMA
2019
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanayi devrimi ile birlikte gelişen ve hız kazanan bilgi iletişim teknolojileri, son elli yılda altın çağını yaşamıştır. Son zamanlarda özellikle bilgisayar, internet ve akıllı cihazların icadı, başta iletişim olmak üzere ulusal sınırların ortadan kalkmasına kadar birçok alanda devrim niteliği taşımaktadır. Teknolojide yaşanan bu gelişmeler, başta sanayi üretimi olmak üzere, tarımdan ticarete, eğitimden seyahate ve eğlenceden savunmaya kadar pek çok alanda olumlu yönde etkiler yaratmıştır. Pek çok Avrupa Birliği üyesi ülke dijitalleşmede oldukça ileri düzeyde olmasına rağmen Türkiye bu konuda yeterince ilerleyememiştir. Avrupa Birliği’nde bilgi iletişim kullanım oranlarına paralel gelişen ekonomik faaliyetler, Türkiye için pek çok alanda ortalamanın altındadır. Bu çalışmada Avrupa Birliği, Euro Bölgesi ve Türkiye’de bilgi iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ele alınmıştır. Bilgi iletişim teknolojilerinin ekonominin dijitalleşmesi üzerinde etkileri incelenmiştir. Son yıllarda meydana gelen pozitif gelişmelere rağmen Türkiye’de ekonominin dijitalleşmesi yönünde büyük bir etki alanının ortaya çıkamadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE DİJİTAL EKONOMİ: AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDA BİR KARŞILAŞTIRMA
2019
Yazar:  
Özet:

Information communication technologies, which have evolved and accelerated along with the industrial revolution, have lived the golden age in the last fifty years. Recently, in particular, the invention of computers, the internet and the smart devices has been revolutionary in many areas until the extinction of national borders, primarily communication. These developments in technology have produced positive effects in many areas, primarily in industrial production, from agriculture to trade, from education to travel and entertainment to defense. Although many of the EU member countries are quite advanced in digitalization, Turkey has failed to make enough progress in this regard. The economic activity that develops parallel to the rate of use of information communication in the European Union is below the average for Turkey in many areas. This study discussed the developments in the information communications technologies in the European Union, the Eurozone and Turkey. The impact of information communication technologies on the digitalization of the economy has been studied. Despite the positive developments that have occurred in recent years, the conclusion has been that there has not been a large scope of influence in the direction of the digitalization of the economy in Turkey.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.615
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi