Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 94
 İndirme 35
 Sesli Dinleme 1
Coğrafya Öğretiminde İnteraktif Ders Sunumu Kullanımı
2019
Dergi:  
Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar destekli ders sunumu eğitim-öğretim faaliyetleri içerisinde önemli bir yere sahip olmuştur. Sadece coğrafya alanında değil diğer bütün alanlarda da interaktif ders sunumu kullanılmaktadır. Coğrafya derslerinde kullanılmaya başlanan interaktif ders sunumları ile konularla ilgili resimler, haritalar, grafikler, tablolar, videolar, hareketli görüntüler ve hatta animasyonlarla canlandırmalar yapılabildiği için sunulan bilgi somutlaştırılabilmektedir. Bu sayede somutlaştırılan bilgiler daha kalıcı hale gelmektedir. Ayrıca bu yöntemle gerçekleştirilen ders sunumları hem öğrenciye hem de öğretmene kolaylıklar sağlamakta ve dolayısı ile öğretimin hızını olumlu yönde etkilemektedir. Bu araştırmada geleceğin öğretmen adaylarının bilgisayar destekli ders sunumu ile ilgili görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmamızda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinde, Sınıf Öğretmenliğinde ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünde öğrenim gören 107 öğrencinin görüşlerine anket uygulamak suretiyle başvurulmuştur. Araştırmada elde edilen verilerin analizi için SPSS istatistik paket programı kullanılmıştır.  Verilerin çözümlenmesinde betimsel istatistiklerden aritmetik ortalama, standart sapma, frekans, yüzde değerleri,  t-testi ve tek yönlü varyans analizi olan Anova kullanılmıştır. Araştırmadan çıkan sonuçlara göre; bilgisayar destekli ders sunumunun coğrafya öğretimine uygun olduğu, uygulandığında etkin ve kalıcı öğrenme sağladığı, dersi ilgi çekici hale getirdiği, öğretmen ile öğrenci arasındaki etkileşimi arttırdığı tespit edilmiştir. Coğrafya derslerinde kullanılan haritaların, grafiklerin, videoların, animasyonların ve şekillerin öğrencilerin öğrenme düzeylerine pozitif yönde etki sağladığı görülmüştür. Ancak geleceğin öğretmenleri bu yöntemle ders sunumu hazırlamak için kendilerini orta düzeyde yeterli görmekte iken, bölüm öğretim elemanlarını interaktif ders sunumunda iyi düzeyde yeterli bulmaktadırlar. Cinsiyet değişkeni dikkate alındığında ise kız öğrencilerin erkek öğrencilere göre kendilerini interaktif ders sunumu hazırlamada daha az yeterli gördükleri sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Cografya Ogretiminde İnteraktif Ders Sunumu Kullanimi
2019
Yazar:  
Özet:

With today’s advanced technology, computer-supported teaching presentation has had an important place in the educational activities. Interactive lesson presentations are used not only in the field of geography, but also in all other fields. Interactive lesson presentations that begin to be used in geography courses and the information presented can be concrete because the subject-related images, maps, graphics, tables, videos, moving images and even animations can be animated. This makes the information that is present more permanent. Curriculum presentations performed by this method also provide facilities to both the student and the teacher and therefore positively affect the speed of teaching. This study aims to determine the opinions of future teachers candidates on computer-backed lesson presentation. In our research, Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Education Faculty of Social Information Teaching, Class Teaching, and Science and Literature Faculty Geography department, the 107 students who studied in the field of education were asked to apply the opinions of the survey. The SPSS statistical package program was used to analyze the data obtained in the study.  Anova is an arithmetic average, standard deviation, frequency, percentage values, t-test and one-way variance analysis from visual statistics. According to the findings from the research, it has been found that the computer-supported course presentation is suitable for geography teaching, provides effective and lasting learning when applied, makes the course interesting, increases the interaction between the teacher and the student. The maps, graphics, videos, animations, and shapes used in geography courses have been shown to have a positive impact on students’ learning levels. However, while future teachers find themselves sufficient at the middle level to prepare a course presentation with this method, the department teachers find themselves sufficient at the good level in interactive course presentation. When taking into account the gender variation, the conclusion was that girls students found themselves less sufficient in preparing interactive lesson presentations than boys.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 630
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini