Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 91
 İndirme 29
İSTANBUL’DAKİ AFRİKALI GÖÇMENLERİN ULUSÖTESİ SOSYAL ALANLARININ ENTEGRASYON SÜREÇLERİNE ETKİSİ
2019
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

2000'li yılların başından itibaren literatürde entegrasyon ve ulusötesi göç arasındaki kesişmelere artan bir ilgi vardır (Erdal, 2013 Faist, 2013 Kivisto, 2003 Levitt, DeWind & Vertovec, 2003). Faist (2013) entegrasyon ve ulusötesi göçün birbiriyle ilişkili kavramlar olarak görülmesi gerektiğini öne sürmekte ve ulusötesi aktiviteleri de entegrasyona alternatif bir model olarak tanımlamaktadır. Bu makalede, İstanbul’daki Afrikalı göçmenlerin entegrasyon süreçlerine ve stratejilerine odaklanılarak, ulusötesi sosyal alanların entegrasyon süreçlerine etkisi incelenmektedir. 1990’lı yılların sonlarından bu yana Türkiye, Sahra-altı Afrika’nın çeşitli ülkelerinden gelen göçmenler için hem bir geçiş ülkesi hem de yerleşim yeri haline gelmiştir. Avrupa’ya göç etme amacıyla Türkiye’ye gelen Afrikalı göçmenlerin çoğu amaçlarını gerçekleştiremeyip uzun yıllar boyunca Türkiye’de yaşamaktadır. Afrika’nın farklı ülkelerinden gelen Afrikalı göçmenlerin göçmen statüleri de farklılık göstermektedir. Türkiye’de ikamet eden Afrikalı göçmenler sığınmacı, kısa süreli vizesi olanlar, çalışma veya öğrenci vizesine sahip olanlar ve yasal olarak ülkeye giriş yapmış ancak vizelerini yenilememiş olan belgesiz göçmenler gibi farklı göçmen statülerine sahiptirler. Bazı Afrikalı göçmenler altı aydır Türkiye’de bulunurken diğerleri on yıl ya da daha uzun süre Türkiye’de yaşamaktadır. Türkiye’de bulundukları süre içinde oluşturdukları sosyo-kültürel ve ekonomik alanlar ülkeleri ile bağlarının devamını sağlamaktadır. Bu çalışmada, İstanbul’da yaşayan Afrikalı göçmenlerin oluşturdukları ulusötesi sosyal alanların entegrasyon süreçlerine etkisi 40 Afrikalı göçmen ile derinlemesine yüz yüze görüşmeler yapılarak elde edilen bulgular çerçevesinde açıklanmıştır ve ulusötesi sosyal alanların entegrasyon süreçlerini hızlandırdığı savunulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

African Immigrants in Istanbul's Nationality The Impact of Social Areas on Integration Processes
2019
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

Since the beginning of the 2000s there has been an increasing interest in literature in the crossroads between integration and transnational migration (Erdal, 2013; Faist, 2013; Kivisto, 2003; Levitt, DeWind & Vertovec, 2003). Faist (2013) suggests that integration and transnational migration should be seen as interrelated concepts and defines transnational activities as an alternative model to integration. This article focuses on the integration processes and strategies of African migrants in Istanbul, examining the impact of transnational social spaces on the integration processes. Since the late 1990s, Turkey has become a transition and settlement for migrants from various Sahra-Saharan African countries. The majority of African migrants who come to Turkey with the aim of migration to Europe are unable to their goals and have lived in Turkey for many years. African immigrants from different African countries have different immigration status. African immigrants residing in Turkey have different immigrant status, such as refugees, short-term visas, work or student visas and uncertain immigrants who have legally entered the country but have not renewed their visas. Some African migrants have lived in Turkey for six months, while others have lived in Turkey for a decade or more. The socio-cultural and economic areas they form during their stay in Turkey ensure the continuation of their ties with the countries. In this study, the influence on the integration processes of the transnational social spaces created by African migrants living in Istanbul was explained in the framework of the findings obtained by deep-to-face talks with 40 African migrants and it was claimed that transnational social spaces have accelerated the integration processes.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




ONERI

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 2.619
ONERI