Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 142
 İndirme 54
Kripto Para Birimlerinin Piyasa Değerlerindeki Değişimlerin Analizi
2019
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi
Yazar:  
Özet:

Kripto para birimleri; paranın piyasaya sürülmesi ve kullanıcıları arasındaki transfer işlemlerinde kriptografiyi kullanan elektronik para birimleridir. 2009 yılında ilk kez Satoshi Nakamoto tarafından teknik altyapısı kurularak piyasadaki yerini alan Bitcoin’in ardından şifreleme algoritmaları, işlem kanıtları ve madencilik faaliyetine konu olmaları bakımından farklı özelliklere sahip yüzlerce kripto para birimi ortaya çıkmıştır. Bu para birimleri, tarihsel süreçte bir yatırım aracı olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde, bu para birimleri ile işlem yapan piyasalar oluşmuş ve 2017 yılı başı itibariyle toplamda yaklaşık 17,7 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşılmıştır. 2016 yılı başına kadar bu piyasa değerinin %90’lık kısmından fazlasına sahip olan Bitcoin’in piyasa payı gün geçtikçe azalmış ve bu da piyasayı oluşturan diğer para birimlerinin incelenmesini gerekli hale getirmiştir.                 Bu çalışma 01.01.2017 tarihinde piyasada bulunan ve piyasa değeriyüksek on kripto para biriminin günlük fiyat değişimleri ile piyasa değeri bakımından ilk yüzü oluşturan kripto para birimlerinin fiyat değişimleri arasında korelasyon olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma sonucunda, piyasada bulunan kripto para birimlerinin değer değişimi açısından toplu mu yoksa ayrık mı hareket ettiği tespit edilecek ve yorumlanacaktır. Çalışmaya konu olan para birimlerinin fazlalığı nedeniyle veriler 2016 takvim yılı için toplanmış ve analiz edilmiştir.                  Anahtar Kelimeler: Kripto Para, Yatırım, Analiz.                 JEL Sınıflandırması: G11.

Anahtar Kelimeler:

Kripto Para Birimlerinin Piyasa Degerlerindeki Degisimlerin Analizi
2019
Yazar:  
Özet:

Cryptocurrencies are electronic currencies that use cryptography in the marketplace of money and transfers between users. In 2009, for the first time by Satoshi Nakamoto, a technical infrastructure was established, after Bitcoin, there were hundreds of cryptocurrencies with different characteristics in terms of encryption algorithms, transaction evidence and mining activity. These currencies have also begun to be used as an investment instrument in the historical process. Today, the markets that trade with these currencies have formed and at the beginning of 2017 it has reached a total market value of approximately $17.7 billion. By the beginning of 2016, the market share of Bitcoin, which had more than 90% of this market value, has decreased over the day, making it necessary to examine the other currencies that form the market.                 This study was conducted on 1 January 2017 to determine whether there is a correlation between the daily price changes of the top ten cryptocurrencies and the first face of the cryptocurrencies in terms of market value. The study will find out and interpret whether the cryptocurrencies on the market are collective or separate in terms of value exchange. Due to the excess of currencies subject to the study, the data for the 2016 calendar year has been collected and analyzed. Keywords: Cryptocurrency, Investment, Analysis.                 Classification is G11.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yönetim ve Ekonomi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.114
Atıf : 12.633
2023 Impact/Etki : 0.325
Yönetim ve Ekonomi