Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 87
 İndirme 26
ALGI YÖNETİMİNDE MEDYANIN ROLÜ: AVRUPA BİRLİĞİ- TÜRKİYE MÜZAKERE SÜRECİ ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Trends in Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin yürütülmesi ve Avrupa Birliği’ne katılım müzakereleri sürecinde, medyanın gündemi belirlemesindeki olası rolünü, algı yönetimi yaklaşımı çerçevesinde incelemektir. Bu doğrultuda çalışmada, “amaçlı örnekleme yöntemi” ile Türkiye’nin ulusal çapta yayın yapanyüksek tirajlı iki gazetesi; Sabah ve Hürriyet gazeteleri incelenmiştir. 01 Ocak 2011 ve 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yayınlanan AB- TR haberlerinin kamuoyunda nasıl algı oluşturduğu içerik analizi yöntemine tabi tutularak incelenmektedir. Araştırmadan elde edilen verilere göre, Hürriyet ve Sabah gazetelerinin ilk sayfalarında çıkan haberlerin güvenlik, iç politika, dış politika, demokratikleşme ve ekonomi başlıklarından oluştuğu sonucuna ulaşılmıştır. Hürriyete Gazetesi üzerinde yapılan incelemeye göre, Tr-AB ilişkileri ve katılım müzakerelerine ilişkin toplam 162 haberdefazla “iç politika”ya vurgu yapılırken,az işlenen konunun “ekonomi” olduğu ortaya konmuştur. Oluşturulan bu beş kategori için iki gazetede de verilen olumlu haber sayısı, olumsuz haber sayısına nazaran daha az görülmekte, her iki gazetede olumlu haber sayısı eşit verilmektedir. Bu sonuçlardan hareketle,  ele alınan yazılı basın haberlerinde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve katılım müzakereleri ile ilgili olumsuz bir algı yönetimi olduğu ve bu algı yönetiminde de demokratikleşme hususunun payı olduğu çıkarımına varılabilir.

Anahtar Kelimeler:

ALGI YÖNETİMİNDE MEDYANIN ROLÜ: AVRUPA BİRLİĞİ- TÜRKİYE MÜZAKERE SÜRECİ ÖRNEĞİ
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the potential role of the media in determining the agenda in the course of the implementation of the relations between Turkey and the European Union and the participation negotiations in the European Union, in the framework of the perception management approach. In this direction, the study, with the "massive sample method" of Turkey's national broadcasting two high-tyre newspapers; Sabah and Hürriyet newspapers have been studied. The EU-TR news published between 1 January 2011 and 31 December 2016 is examined by the method of content analysis that it creates perception in the public. According to the data obtained from the investigation, the news in the first pages of the Hürriyet and Sabah newspapers has come to the conclusion that it consists of security, domestic policy, foreign policy, democratization and economic topics. According to the study on the Hürriyete Gazette, a total of 162 news reports on the Tr-EU relations and participation negotiations are emphasized on "internal policy", while the less-treated issue is "economy". The number of positive news given in two newspapers for these five categories created is less seen than the number of negative news, and the number of positive news given in both newspapers is equal. From these findings, it can be concluded that in the written press reports discussed there is a negative perception management regarding the relations of the Turkish-European Union and the participation negotiations and that this perception management is also a part of the issue of democratization.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Trends in Business and Economics

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.262
Atıf : 14.229
Trends in Business and Economics