Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 10
WILHELM SCHMIDTIN HAYATI VE ESERLERİ VE DİN ANLAYIŞI
2005
Dergi:  
Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School
Yazar:  
Özet:

Alman Antropologu ve Roma Katolik rahibi olan P.W. Schmidt, Dortmund Hörde'de bir fabrika işçisinin oğlu olarak 16 Şubat 1868 yılında dünyaya gelmiştir. 1883'te Steyl'de misyoner okuluna giren P. W. Schmidt burada dokuz yıllık bir eğitim ve öğretimden sonra papazlık görevine başlamıştır. 1893'ten 1895'e kadar Berlin Üniversitesinde Sami Dilleri üzerinde eğitim görmüştür. Misyonerlerin değişik soru ve problemleri Schmidt'i Linguistik ve Etnolojik din çalışmalarına itmiştir. 1906 yılında uluslar arası üne sahip olan ”Anthropos" dergisini kurmuştur. 1921 yılında Viyana Üniversitesinde Profesör olarak görev yapmıştır. 1927-1939 yılları arasında II. Pius denetiminde Roma'da Etnoloji misyon Müzesinin müze müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Bilimsel faaliyetlerine hiç durmadan devam eden P.W. Schmidt, lOŞubat 1954 yılında Freiburg'ta ölmüş ve Mödling mezarlığına defnedilmiştir. P.VV.Schmidt, Linguistik alan çalışmalarının ardından kendini etnolojik çalışmalara vererek insanlığın etnolojikeski halklarını tespitini yaparken bunların dininin de insanlığın ilk dini olabileceği düşüncesinden hareketle Urmonotheism teorisini kurmuş ve evrimci anlayış içerisinde gelişen dinin menşei ile ilgili teorilere de cevap vermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 2.300
Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School