Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 26
 Görüntüleme 54
 İndirme 26
OECD Ülkeleri İçin Refah Ölçümü: Gri İlişkisel Analiz Uygulaması
2019
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda refah değerlendirmesine olan ilginin artması, bölgesel ve ulusal düzeyde refahın ölçülmesinde çok çeşitli istatistiksel ve optimizasyon tekniklerinin kullanılmasını sağlamıştır. Bu çalışmada, gri ilişkisel analizini (GRA) entropy formülü ile birleştiren metodolojik bir yaklaşım kullanılarak, 34 OECD ülkesinin refah düzeyi skorlarının hesaplanması amaçlanmıştır. Refah ölçümü OECD'nin iki boyutlu çerçevesi göz önüne alınarak incelenmiştir. Bu boyutlardan ilki olan yaşam kalitesi boyutu sağlık durumu, iş - yaşam dengesi, eğitim - beceriler, sosyal bağlantılar, sivil katılım - yönetişim, çevresel kalite, kişisel güvenlik, öznel refah gibi göstergeleri ile incelenmektedir. Diğer boyut olan fiziki durum ise gelir - servet, iş - kazanç ve barınma göstergelerini kapsamaktadır. OECD Bölgesel Refah Veri tabanından toplanan, yaşam kalitesi ve fiziki duruma ilişkin göstergeler 15 yıllık dönem (2000-2014) içerisindeki en güncel verilerden oluşmaktadır. Sonuç olarak, İzlanda, Avustralya, Norveç ve İsviçre'nin en yüksek refah seviyesine ulaştığı tespit edilmiştir. Sıralamanın diğer ucunda yer alan Macaristan, Yunanistan, Türkiye ve Meksika’nın ise nispeten daha düşük refah seviyesine sahip oldukları gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Measurement of Welfare for OECD Countries: Gray Relationship Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

There has been growing interest in the assessment of well-being in recent years and a wide range of statistical and optimization techniques have been used to measure well-being at regional and national level. This paper aims to computing the well-being scores of 34 OECD countries, using a methodological approach that combines grey relative analysis (GRA) with entropy formula. The measurement of the well-being process was examined by considering the two-dimensional framework of the OECD. The dimension of quality of life is examined by the indicators such as health status, work - life balance, education - skills, social connections, civic engagement - governance, environmental quality, personal security, subjective well-being. And the dimension of material living and conditions covers income - wealth, jobs - earnings and housing indicators. The data were collected from the OECD Regional Well-Being Database. The data used in this study refer to the last available year in 15-year period (2000-2014), belonging to various quality of life and material conditions.  Consequently, it was revealed that Iceland, Australia, Norway and Switzerland have achieved the highest level of well-being. At the other end of ranking, Hungary, Greece, Turkey, and Mexico have been observed to have relatively lowest well-being level.

Anahtar Kelimeler:

Measuring Wellbeing In Oecd: An Application Of Grey Relational Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

There has been growing interest in the assessment of well-being in recent years and a wide range of statistical and optimization techniques have been used to measure well-being at regional and national level. This paper aims at computing the well-being scores of 34 OECD countries, using a methodological approach that combines grey relational analysis (GRA) with entropy formula. The measurement of well-being process was examined by considering the two-dimensional framework of the OECD. The dimension of quality of life is examined by the indicators such as health status, work – life balance, education – skills, social connections, civic engagement – governance, environmental quality, personal security, subjective well-being. And the dimension of material living and conditions covers income – wealth, jobs – earnings and housing indicators. The data were collected from the OECD Regional Well-Being Database. The data used in this study refer to last available year in 15-year period (2000–2014), belonging to various quality of life and material conditions.  Consequently, it was revealed that Iceland, Australia, Norway and Switzerland have achieved the highest level of well–being. At the other end of ranking, Hungary, Greece, Turkey, and Mexico have been observed to have relatively lowest well–being level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 5.715
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi