Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 50
 İndirme 12
Laboratuarda V -diyagramı ve Kavram Haritası Kullanımının Başarı ve Eleştirel Düşünme Eğilimine Etkisi
2014
Dergi:  
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; fen ve teknoloji laboratuar uygulamaları dersinde kavram haritası ve V-diyagramı kullanımının sınıf öğretmenliği adaylarının ders başarıları ve eleştirel düşünme eğilimlerine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada; ön test- son test kontrol gruplu yarı deneysel desen kullanılmıştır. Bu araştırmaya; 2012–2013 eğitim - öğretim yılı güz döneminde Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda öğrenim görmekte olan toplam 89 (deney grubu:39, kontrol grubu:50) 3. sınıf öğretmen adayı katılmıştır. Araştırma kapsamında deney grubunda yer alan öğrencilere, uygulamanın başlangıcında V-diyagramı ve kavram haritasının ne olduğu ve nasıl hazırlanacağına ilişkin bilgiler power-point sunusu aracılığıyla verilmiş ve öğretmen adaylarından deney raporlarını V-diyagramı ve kavram haritaları şeklinde hazırlanmaları istenmiştir. Kontrol grubunda ise öğretim mevcut programa uygun şekilde yürütülmüş ve bu grupta yer alan öğretmen adayları deney raporlarını standart rapor şeklinde hazırlamıştır. Veri toplama aracı olarak ise deney ve kontrol grubu öğrencilerine “Fen ve Teknoloji Laboratuvarı Uygulamaları Ders Başarı Testi” ve “Eleştirel Düşünme Eğilimleri Ölçeği” uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda deney ve kontrol grubunda yer alan öğrencilerin fen ve teknoloji laboratuar uygulamaları dersi başarısı ve eleştirel düşünme eğilimleri arasında deney grubu lehine anlamlı bir fark olduğu bulunmuştur. Bunun yanında eleştirel düşünme eğilimleri ölçeğimeraklılık, doğruyu arama ve sistematiklik alt boyutlarında da deney grubunda yer alan öğrenciler lehine anlamlı fark bulunurken diğer boyutlarda anlamlı bir fark bulunmamıştır. Aynı zamanda deney grubundaki öğrencilerin ön ve son eleştirel düşünme eğilimi puanları arasında istatistiki bakımdan anlamlı bir fark bulunmasına rağmen kontrol grubunda ise fark çıkmamıştır. Sonuç olarak, laboratuarda eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde v-diyagramı ve kavram haritası kullanımı öğrencilerin başarı ve eleştirel düşünme eğilimlerini olumlu yönde etkilemektedir

Anahtar Kelimeler:

Null
2014
Yazar:  
0
2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 272
Atıf : 3.501
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini