Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 78
 İndirme 42
Huzurevinde Yasayan Yaslilarin Benlik-algilarinin Yordanmasinda Sosyodemografik Ozellikler ve Algilanan Sosyal Destegin Rolu
2011
Dergi:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The Role of Sociodemographic Factors and Perceived Social Support in the Prediction of Self-Concept of the Elderly Living in Nurising Homes Objective: Aging may bring about psychologically distressing changes to the individual’s life. Continuation of the social interactions and social support has an adaptive function for the elderly. Considering that self-concept builds upon the social interactions, the importance of social support for the elderly becomes even clear. When the changes in biological, psychological and social life due to aging overlap with the social isolation due to moving into a nursinghome, a cumulative negative effect on the elderly’s self-concept may ocur as a result. The current study is interested in the prediction of self-concept of the elderly living in nursing-homes, using sociodemographics and perceived social support as the predictive variables. Method: The sample is composed of 76 elderly living in nursing-homes in İstanbul. The data was collected by using a battery composed of ‘Sociodemographic Form’, ‘Multidimensional Scale of Perceived Social Support’ and ‘Social Comparison Scale’. Results: It was found that sociodemographics and perceived social support signiicantly contribute to the prediction of self-concept in the elderly. Conclusion: This study contributes to the understanding of the risk and protective factors in terms of self-concept of the elderly living in nursing-homes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi