Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 102
 İndirme 25
ANGELA CARTER’S THE BLOODY CHAMBER: A FEMINIST STYLISTIC APPROACH
2016
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Stylistics, the study of a writer’s style, has incorporated various approaches, especially in the last few decades. Therefore, feminist stylistics based on the theories of feminist criticism appears as a significant approach defining “woman” and her place not only in society, but also in language. By examining male domination in society and literary works, feminist stylistics tries to present a counter-image of women both in language and social construction. The tendency of current feminist stylistics mostly focuses on the idea that there is a significant “women’s writing and style” that differs from men’s. These linguistic and thematic differences that are called “genderlect” or “gendered sentence” in women’s writing are the main interest of feminist stylistics. This study will depict the “genderlect” and “gendered” style in Angela Carter’s The Bloody Chamber. Carter’s The Bloody Chamber, a collection of re-written traditional fairy tales, “extracts the latent content from the traditional stories” in Carter’s words. Ten stories in the collection handle the topics of marriage, sexuality, gender roles, and female liberty with a subverting point of view. In this article, three stories narrated by female first-person narrators in this collection will be analyzed in terms of lexico-semantic items in the narration, and Carter’s style as an example of écriture féminine will be examined with regard to feminist stylistics. 

Anahtar Kelimeler:

Angela Carter’in The Bloody Chamber Adli Anlatisi: Feminist Deyisbilimsel Bir Yaklasim
2016
Yazar:  
Özet:

Bir yazarın yazın üslubunu inceleyen deyişbilim özellikle son yirmi otuz yıldır çeşitli yaklaşımları bir araya getirmiştir. Bu nedenle, feminist eleştiri üzerine temellenen feminist deyişbilim, kadını ve kadının konumunu sadece toplumda değil dilde de tanımlayan önemli bir yaklaşım olarak ortaya çıkar. Feminist deyişbilim, toplumdaki ve edebi eserlerdeki erkek egemenliğini inceleyerek, hem dil hem de toplum yapılanmasında kadın için bir karşı-imge sunmaya çalışır. Mevcut feminist deyişbilim yaklaşımı, erksel olandan ayrılan önemli bir “kadın yazını ve deyişi” olduğu fikrine yoğunlaşır. Kadın yazınındaki “toplumsal cinsiyet değişkesi” ya da “toplumsal cinsiyetli deyiş” olarak adlandırılan bu dilbilimsel ve tematik farklar feminist deyişbilimin en temel ilgi alanıdır. Bu çalışma, Angela Carter’ın The Bloody Chamber adlı anlatısında “toplumsal cinsiyet değişkesi” ya da “toplumsal cinsiyetli deyiş”i dile getirecektir. Geleneksel masalların yeniden yazıldığı bir derlem olan Carter’ın The Bloody Chamber anlatısı, Carter’ın kendi deyişiyle “geleneksel öykülerdeki gizil içeriği ortaya çıkarır”. Derlemdeki on öykü evlilik, cinsellik, toplumsal cinsiyet ve kadın özgürlüğü konularını düzeni bozan bir bakış açısı ile ele almaktadır. Bu makalede, derlemden seçilmiş, birinci şahıs kadın anlatıcılar tarafından aktarılan üç öykü anlatıdaki sözcük-anlambilimsel öğeler açısından irdelenecek, écriture féminine örneği olarak Carter’ın üslubu feminist deyişbilim bakımından incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.689
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi