Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 22
Postmodern Dünyada Geleneğin Yeniden İnşası ya Da Ticari Bir Meta Olarak Keşfi ve Çağdaş Türk Romanında Gelenek Sorunu / Reconstruction or Invention Of Tradition As A Commercial Meta in Postmodern World and Tradition Problem in Modern Turkish Novel
2013
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ouml;Z Bu ccedil;alışmada modern douml;nemden postmodern douml;neme geccedil;iş suuml;recinde geleneğin edebiyat duuml;nyasında itibar kazanmasının sebepleri irdelenmeye ve bu değişim postmodernizmin felsefi ve sosyolojik temelleriyle ilişkilendirilmeye ccedil;alışılmıştır. Bu bağlamda modern ve postmodern douml;nemdeki gelenek algısı karşılaştırılarak farklılıklar ortaya konulmuş bu değişimin geleneğin yeniden inşası mı yoksa ticari bir meta olarak keşfi olarak mı değerlendirilmesi gerektiği sorusuna cevap aranmıştır. Ccedil;alışmanın sonunda ise ccedil;ağdaş Tuuml;rk romanından seccedil;ilen ouml;rnekler aracılığıyla geleneğin edebiyat metnine yansıtılış biccedil;imi ve bu bağlamda yazarın ouml;zguuml;rluuml;k alanının sınırları sorgulanmıştır. Anahtar Souml;zcuuml;kler: Postmodernizm, modernizm, gelenek, roman. ABSTRACT This study aims to examine the reasons of traditionrsquo;s gaining repetition in the world of literature during the period of transition from modernism to postmodernism and this change, on the other hand, is tried to be associated to the philosophical and sociological basis of postmodernism. Concordantly, the differences are put forward by comparing the sense of tradition in modern and postmodern period and an answer is sought whether this change should be evaluated as reconstruction or invention of tradition as a commercial meta. In the end of the study, through the examples selected from Turkish novels, the way of traditionrsquo;s reflection to a literary text and the limitations of authorrsquo;s realm of freedom are questioned. Key Words: Postmodernism, modernism, tradition, novel.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi