Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 9
 Sesli Dinleme 1
Türkistan Güvenlik Sorunlarından Terörizm ve Radikalizm Çerçevesinde Hizbüt-tahrir Örgütünün Tahlili
2019
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Dünyamız 1990 yıllardan sonra terörizm ve radikalizm kavramları ile tanışmıştır. Bu kavramların tanımlanmasında güçlük sorunun çözümünü ve ortak mücadele yöntemlerini olumsuz etkilemektedir. Türkistan bölgesi sadece Afganistan kaynaklı terör örgütleri için değil kendi bölgesinde faaliyet gösteren ve Afganistan’daki El Kaide ve Taliban gibi terör örgütleri ile bağlantılı olan te¬rör örgütleri için de hedeftir. Halkın büyük bir kısmı Sünni gelenekten gelen ve Şia geleneğinden gelen komşularla çevrili bölgede mezhep temelinde mücadeleler verilmektedir. Türkistan bölgesinde ve Afganistan kaynaklı terör faaliyetleri ve bu örgüt ideolojilerini ihracı özellikle Rusya Federasyonu’na bağlı özerk cumhuriyetlerdeki Müslümanların Sünni gelenekten gelmesi nedeni ile Rusya Federasyonu için tehdit oluşturmaktadır. Bu durum Şia geleneğinden gelen İran için ve hattı zatında Türk cumhuriyetleri için somut bir tehdittir. Terörle mücadele ederken doğru teşhislerin konulması, örgütsel faaliyet ile normal dini yaşayışın karıştırılmaması gerekmektedir. Bu çalışmada; Türkistan’da terörizm ve radikalizm bağlamında güvenlik sorunu incelenmiştir. Sünni gele-nekten gelen Hizbüt Tahrir Örgütü’nün mevcut faaliyetleri analiz edilerek Türkistan bölgesi için olası etkileri üzerinde değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Turki̇stan Guvenli̇k Sorunlarindan Terori̇zm ve Radi̇kali̇zm Cercevesi̇nde Hi̇zbut-tahri̇r Orgutunun Tahli̇li̇
2019
Yazar:  
Özet:

After the 1990s, the world has become familiar with the concepts of terrorism and radicalism. In the definition of these concepts, difficulty affects the solution of the problem and the common methods of fighting. The Turkish region is a target not only for terrorist organizations from Afghanistan, but also for terrorist organizations that operate in their own region and are linked to terrorist organizations such as Al-Qaeda and Taliban in Afghanistan. The majority of the people are fighting on the foundation of the disciples in the area surrounded by neighbors from the Sunni tradition and the Shiite tradition. Terrorist activities in the Turkish region and Afghanistan and the export of this organization’s ideologies are a threat to the Russian Federation, especially because Muslims in the autonomous republics associated with the Russian Federation come from the Sunni tradition. This situation is a concrete threat to Iran from the Shiite tradition and to the Turkish republics on the line. When fighting terror, the correct diagnosis should not be confused with organizational activity and normal religious life. This study examined security issues in Turkey in the context of terrorism and radicalism. Analysis of the existing activities of the Hezbollah Tahrir Organization from the Sunni Gele-Nekten has been made on the possible effects on the Turkistan region.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 479
Atıf : 550
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini