Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 7
Modern Çağda Deniz Haydutluğunun Küresel Etkileri
2022
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Deniz haydutluğu, denizcilerin yaşamlarını doğrudan tehdit eden, denizcilik faaliyetlerini ve ekonomik kalkınmayı güçlü bir şekilde etkileyen uluslararası bir suçtur. Deniz haydutluğu, insanların denizlerde faaliyet göstermeye başladığı dönemlerden bugüne kadar devam eden acı bir olgudur. Günümüzde Gine ve Aden Körfezi, Güneydoğu Asya ve Güney Amerika kıyıları deniz haydutluğu saldırılarının yaşandığı bölgelerdir. Nitel araştırma yöntemlerinden birisi olan literatür taraması temelinde kurgulanan bu çalışmanın amacı dünya üzerinde devam eden deniz haydutluğu eylemlerinin günümüzdeki (2007-2021) mevcut durumunu araştırmaktır. Çalışma ile deniz haydutluğunun geçmişte var olan bir olgu olduğu düşünülse de günümüzün de bir gerçeği olduğu ortaya konulmak istenmiştir. Çalışmada deniz haydutluğunun tarihsel süreç içerisindeki gelişiminden kısaca bahsedilerek bugüne kadar teknoloji sayesinde yaşanan dönüşümün saldırıların şeklini nasıl değiştirdiği dikkate alınmıştır. Çalışma ile deniz haydutluğu ile ilgili literatüre katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Global Impacts Of Sea Thief In Modern Age
2022
Yazar:  
Özet:

Marine robbery is an international crime that directly threatens the lives of seafarers, which strongly affects their maritime activities and economic development. Sea thief is a painful phenomenon that has been ongoing since the times when people began to operate in the seas. Today, Guinea and Aden Gulf, Southeast Asia and the coast of South America are the areas where the attack was carried out by seafood. The aim of this study, based on literary scan, which is one of the quality research methods, is to investigate the current situation of the worldwide continuing seafood acts (2007-2021) . Study and maritime theft is thought to be a phenomenon that existed in the past, but it is wanted to be revealed that today is a truth. The study briefly discussed the development of seafood in the historic process and considered how the transformation through technology has changed the form of attacks. It is intended to contribute to the literature related to the thief of the sea.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 562
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini