Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 6
TÜRKİYE DÖVİZ PİYASASINDA ETKİN PİYASALAR HİPOTEZİNİN DAVRANIŞSAL FİNANS AÇISINDAN TESPİTİ
2021
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Etkin piyasalar hipotezine göre rasyonel bireyler ulaşılabildikleri tüm bilgileri kullanarak bilginin hepsinin fiyatlara yansımasını sağlamakta ve piyasada sistematik hata söz konusu olmamaktadır. Bu hipotezin geçerli olması bireylerin rasyonel davranması ve piyasada arbitraj imkanının bulunması varsayımlarını içermektedir. Ancak yıllar boyunca yapılan gözlem ve uygulama çalışmalarında, bu varsayımların aksine sonuçların meydana geldiği gözlemlenmiştir. Bu çalışmada TL’nin Euro ve dolara karşı günlük spot ve forward döviz kurları kullanılarak Türkiye’de döviz piyasasının zayıf formda ve yarı güçlü formda etkin olup olmadığı test edilmiştir. Çalışma sonucunda Türkiye için ele alınan dönem içerisinde yapısal kırılmaları da dikkate alan testler sonucunda Döviz piyasalarının zayıf formda etkin olmasına rağmen yarı güçlü formda etkin olmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of The Efficient Markets Hypothesis In The Turkish Exchange Market In Terms Of Behavioral Finance
2021
Yazar:  
Özet:

According to the efficient market hypothesis, rational individuals use all the available information to ensure that all information is reflected in prices, and as a result there is no systematic error in the market. The validity of this hypothesis includes the assumptions that individuals behave rationally and that there is arbitrage opportunity in the market. However, in the observation and application studies conducted over the years, the results contrary to these assumptions has been observed. In this study, it is tested whether the foreign exchange market in Turkey is efficient in weak form and semi-strong form by using daily spot and forward exchange rates of TL against Euro and Dollar. As a result of the study, it is determined that the foreign exchange markets are efficient in the weak form, but not efficient in the semi-strong form in the period studied for Turkey, considering the structural.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 888
Atıf : 3.524
Journal of Management and Economics Research