Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 13
Ebe ve Hemşirelerin Aile İçi Şiddete Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma ebe ve hemşirelerin aile içi şiddete yönelik tutumlarını belirlemek amacı ile tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Araştırmanın örneklemini, bir kamu hastanesinde görev yapan 124 ebe ve hemşire oluşturmuştur. Araştırmanın verileri, Kasım-Şubat 2014 tarihleri arasında Kişisel Bilgi Formu ve Aile İçi Şiddete Yönelik Tutum Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Elde edilen veriler, tanımlayıcı istatistikler kullanılarak değerlendirilmiş anlamlılık düzeyi için p<0,05 değeri kabul edilmiştir. Araştırmaya katılan sağlık personelinin %28,2'sinin hemşire, %71,8'inin ebe olarak çalıştığı, %53,2'sinin ön lisans mezunu olduğu belirlenmiştir. Araştırmaya katılanların %8,1’i evli olduğu dönemde şiddet yaşadığını, %25,8’inin çocukluk döneminde şiddete maruz kaldıkları saptanmıştır. Araştırmada ebe ve hemşirelerin aile içi şiddete yönelik tutum ölçeği toplam puan ortalaması 22,12±6,35'dır. Şiddeti olağanlaştırma alt boyutu puan ortalamasının 7,8±3,14, şiddeti genelleştirme alt boyut puan ortalamasının 4,65±1,92, şiddeti nedenselleştirme alt boyut puan ortalamasının 6,33±1,98 ve şiddeti saklama alt boyut puan ortalamasının 3,31±1,67 olduğu belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda ebe ve hemşirelere aile içi şiddete yönelik eğitimler verilmesi önerisinde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Family and The Nurses Of The Nurses and The Nurses.
2020
Yazar:  
Özet:

The research has been carried out to identify the attitudes of parents and nurses towards domestic violence. The study included 124 parents and nurses working in a public hospital. The data of the study was collected between November and February 2014 using the Personal Information Form and the Matter of Attitude to Violence in the Family. The obtained data was accepted by the value p<0,05 for the level of meaning assessed using identifying statistics. According to the survey, 28.2% of the health staff involved were nurses, 71.8% worked as parents, and 53.2% were pre-graduate graduates. The survey found that 8.1 percent of participants experienced violence during their marriage period and 25.8 percent experienced violence during their childhood period. In the study, the scale of parents and nurses' attitude towards domestic violence is an average of 22.12±6.35. Violence normalization sub-dimensional score average is 7.8±3.14, violence generalization sub-dimensional score average is 4.65±1.92, violence causalization sub-dimensional score average is 6.33±1.98 and violence storage sub-dimensional score average is 3.31±1.67. In accordance with the results obtained, parents and nurses were recommended to be educated against domestic violence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.752
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini