Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Peta Dan Persoalan Keselarasan Matematis Al-qur’ān
2012
Dergi:  
Refleksi
Yazar:  
Özet:

This essay highlights numerous serious efforts made in the last decades to find out mathematical miracles of the Qur’ān. While it recognizes that some of the findings resulted from these efforts might be problematic in terms of accuracy, methodological consistency and even legitimacy, this essay emphasizes the potential of these inquiries to enrich the academic discourse on miraculous aspects of the Qur’ān (i‘jāz al-Qur’ān) -an already longstanding subject in the ‘ulūm al-Qur’ān. Mapping the approaches to put the Qur’ānic mathematical miracles into some broad categories, and giving a glimpse into its history and underlying assumptions, the essay examines some theological, epistemological and methodological issues in each category, pointing out some reasons to either appreciate or criticize these approaches.

Anahtar Kelimeler:

0
2012
Dergi:  
Refleksi
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Refleksi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 131
Atıf : 5
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini