Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 6
Nakit Akışlarının Firma Performansı Üzerine Etkisi: BİST Üzerine Bir Araştırma
2023
Dergi:  
İstanbul İktisat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finansal piyasalardaki gelişim ve değişimin paralelinde nakit akış tablosu önemli bir finansal tablo haline gelmiş, nakit akış bilgilerinin firma yöneticileri ve yatırımcılar için stratejik değeri artmıştır. Bu çalışmada; nakit akış bilgilerinin firma performansı üzerine olan etkisinin öçlümü amaçlanmıştır. Amaç kapsamında, 2014 - 2019 dönemini kapsayan BİST 100 şirketlerinden mali kuruluşlar hariç, imalat ve imalat dışı sektörde faaliyet gösteren 57 firmanın verileri kullanılmıştır. Çalışmada geliştirilen modelde, bağımsız değişken olarak nakit akış tablosu verileri kullanılırken, bağımlı değişken olarak performans değerleme oranlarından aktif karlılık oranı, özsermaye karlılık oranı ve Tobin q oranı seçilmiştir. Çalışma sonucunda, nakit akışlarının işletme performansını etkilediği tespit edilmiştir. ROA ile işletme faaliyetlerinden nakit akışları, ROE ile finansman faaliyetlerinden nakit akışları ve ödenen temettü bilgisi ve Tobin q ile dönem sonu nakit bilgisi arasındaki istatiksel anlamdaki pozitif yönlü ilişkiler, çalışmada ön plana çıkan sonuçlar olarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Cash Flows On Firm Performance: A Research On Bist
2023
Yazar:  
Özet:

In line with the development and change in the financial markets, the cash flow statement has become an important financial statement, and the strategic value of cash flow information for company managers and investors has increased. In this study; it is aimed to measure the effect of cash flow information on firm performance. Within the scope of the purpose, data of 57 companies operating in manufacturing and non-manufacturing sectors, excluding financial institutions, from BIST 100 companies covering the period of 2014 - 2019 were used. In the model developed in the study, cash flow statement data was used as the independent variable, while the return on assets ratio (ROA), return on equity ratio (ROE) and Tobin q ratio were selected as dependent variables. As a result of the study, it was determined that cash flows influence business performance. The statistically significant positive relationships between cash flows from operating activities and ROA, cash flows from financing activities and ROE, and dividend payments and Tobin’s q ratio with end-of-period cash balance were identified as the prominent results of the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İstanbul İktisat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 434
Atıf : 1.003
İstanbul İktisat Dergisi