Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 107
 İndirme 84
Yedi̇nci̇ Sinif Ogrenci̇leri̇ni̇n Oykuleyi̇ci̇ Meti̇n Yazma Beceri̇leri̇ni̇n Cesi̇tli̇ Degi̇skenler Acisindan İncelenmesi̇
2019
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, yedinci sınıf öğrencilerinin öyküleyici metin yazma becerilerinin cinsiyet, anne-baba eğitim düzeyi, aylık ortalama gelir, kitap okuma sıklığı, öncesi eğitim alma, Türkçe ders notu değişkenlerine göre farklılık gösterip göstermediği incelenmiştir. Araştırma, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Diyarbakır ilinde bulunan altı farklı okulda öğrenim gören toplam 515 yedinci sınıf öğrencisinin yazdığı metinler üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma, ilişkisel tarama modeline göre yürütülmüştür. Araştırmada öğrencilerin oluşturdukları metinleri değerlendirmek için Öyküleyici Metin Tamamlama Formu (Başkan, 2018) yazılı anlatımlarını değerlendirmek için ise Öyküleyici Metin Puanlama Anahtarı (Başkan, 2018) kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, araştırmaya katılan öğrencilerin öyküleyici metin yazma becerilerinin orta düzeyde olduğu belirlenmiştir. Araştırmada ayrıca öğrencilerin öyküleyici metin yazma becerileri ile cinsiyet, anne-baba eğitim durumu, kitap okuma sıklığı ve okul öncesi eğitim alma durumu değişkenleri arasında istatistiksel açıdan anlamlı düzeyde farklılıklar tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Yedi̇nci̇ Sinif Ogrenci̇leri̇ni̇n Oykuleyi̇ci̇ Meti̇n Yazma Beceri̇leri̇ni̇n Cesi̇tli̇ Degi̇skenler Acisindan İncelenmesi̇
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the students of the seventh class studied whether their narrative text writing skills differed by gender, parental education level, monthly average income, reading frequency, pre-education receipt, and the variables in the Turkish class score. The research was carried out on the texts written by a total of 515 seventh-class students who studied in six different schools located in the Diyarbakır province in the 2016-2017 educational year. The research was carried out according to the relational scan model. The study used the Storytelling Text Complement Form (President, 2018) to evaluate the texts that students create; the Storytelling Text Score Key (President, 2018) to evaluate their written narratives. The research finds that the students who participate in the study have a medium level of narrative text writing skills. The study also identified statistically significant differences between the students' narrative text writing skills and the variables between gender, parent education status, book reading frequency and pre-school education status.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.634
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi