Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 110
 İndirme 31
REŞÎD RIZÂ’NIN EBÛ HUREYRE SAVUNUSU
2020
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ebû Hureyre (ö. 58/678), Allah Resûlüne iman edip Suffe’de yetişen bir sahâbîdir. O, Ehl-i Sünnet’in kaynakları içerisinde en fazla hadis nakledenlerden biridir. Çok hadis rivayet etmesi; başta kendi devrinde olmak üzere sonraki dönemlerde de Oryantalist ve onlardan etkilenenlerin hedefinde olmasına neden olmuştur. Yapılan tenkitler her ne kadar günümüzde farklı boyutlara varmış olsa da bir kısmı Hz. Peygamber’in irtihalinden sonra başlamış olan fırkalaşma ile birlikte alevlenmiştir. Bu eleştirilerin samimi olup olmadığı sorgulanmış bunun amacının Ebû Hureyre’nin şahsında sünnetin işlevsiz hale getirilmesi hedeflendiği bazı kesimlerce ifade edilmiştir. Reşîd Rızâ (ö. 1354/1935), Batıyı okuyan ve aynı zamanda İslâm dünyasına tenkit ruhunu kazandırmaya çalışan bir âlimdir. Farklı konularla ilgili düşüncelerini Menâr dergisinde neşretmiştir. Reşîd Rızâ tenkitlerini bir kural dâhilinde yapmış, saygı ve nezaketi terk etmemiştir. Reşîd Rızâ’nın Ebû Hureyre hakkındaki düşüncesi ve bu düşüncenin İslâm dünyasındaki mezkûr sahâbî ile ilgili tartışmaya etkisi hep merak edilmiştir. Zira Ebû Reyye’nin, Ebû Hureyre’ye yönelik ithamlarında Reşîd Rızâ’ya atıfta bulunması bu çalışmayı anlamlı kılmaktadır. Bu çalışmada Reşîd Rızâ’nın Ebû Hureyre ile ilgili düşünceleri irdelenmeye çalışılmış ayrıca Ebû Hanîfe’nin Ebû Hureyre’ye bakış açısı, Reşîd Rızâ’nın perspektifinden değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Defence of Rizzi's Abu Huraira
2020
Yazar:  
Özet:

by Ebû Hureyre. 58:678), Allah is a believer in the Prophet and a Sahab who reaches in the Suf. He is one of the most translated hadiths among the sources of Ehl-i Sünnet. He had many hadiths, and in the beginning of his own era, in the subsequent period, he was targeted by the Orientalists and those affected by them. Though many of them have been made in different dimensions, some of them have been made in Hz. And the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) began with the wrath. The question is whether these criticisms are genuine and the purpose of this is expressed by some sections in which the purpose of this is to dismantle the synthesis in the person of Abu Hureyre. and the righteousness. 1354/1935) is a scientist who learns the West and also tries to give the spirit of tenkity to the Islamic world. He expressed his thoughts on various subjects in the magazine. He made his righteousness in a righteous manner, and he did not give up respect and kindness. The thought of Rashid Raza about Abu Hureyre and the impact of this thought on the discourse about the mosquito in the Islamic world has always been wondered. This is the reason for the righteousness of the righteous, the righteousness of the righteous, the righteousness of the righteous, the righteousness of the righteous. In this study, Reşîd Rızâ’s thoughts on Abu Hureyre were attempted to be evaluated, and the view of Abu Hureyre was evaluated from the perspective of Reşîd Rızâ.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 567
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi