Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 4
Yoğun Bakım Ünitesinde Pnömotoraks: İki Yıllık Retrospektif Değerlendirme
2020
Dergi:  
Bağcılar Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Pnömotoraksa yoğun bakım ünitelerinde (YBÜ) sıklıkla rastlanır. Travmatik pnömotoraks sebepleri, genellikle künt ve penetran travmalar iken, iatrojenik pnömotoraks santral venöz kateterizasyon, pozitif basınçlı mekanik ventilasyon ve torasentez gibi işlemler sonrası meydana gelebilmektedir. Yöntem: Bu çalışmada, YBÜ, 01.01.2013 ile 01.01.2015 tarihleri arasında pnömotoraks tanısı alarak takip ve tedavi edilen toplam 69 hastanın bilgileri değerlendirildi. Hastaların yaş, cinsiyet, Vücut Kitle indeksi ile pnömotoraks nedeni, tarafı, göğüs tüpünün takılma zamanı, göğüs tüpü toplam kalış süresi, YBÜ kalış süresi açısından kayıtlar değerlendirildi. Pnömotoraks hastaları etiyolojilerine göre Travmatik Pnömotoraks grubu (Group T) ve Iatrogenic pnömotoraks grubu olarak incelendi. Bulgular: YBÜ’de pnömotoraks insidansı %2,43 saptandı ve olguların tümü kazanılmış pnömotoraks idi. Olguların 57/69’u travmatik olup, iatrojenik gruptakilere göre, çoğu bilateral gelişmiş, tanıda toraks kompütörize tomografisi kullanılmış ve torasentez sıklığı daha fazla idi. grup T’de göğüs tüpü daha hızlı yerleştirilmişti. Mekanik ventilasyon süresi ve YBÜ’de kalma zamanı grup T’de daha kısaydı. Sonuç: Pnömotoraks YBÜ’de yatan hastalarda görülen başlıca acil olgulardan biridir. Nadir olmasına rağmen erken teşhis edilmelidir. Çalışmamız, YBÜ’de görülen pnömotoraksın her zaman edinilmiş olduğunu ve çoğunun travmatik olduğunu doğrulamaktadır. Travmatik pnömotoraks grubunda mekanik ventilasyon süresi ve YBÜ’de kalış süresi iatrojenik pnömotoraks grubuna kıyasla daha kısadır.

Anahtar Kelimeler:

Pnomotoraks In The Intensive Care Unit: Two-year Retrospective Assessment
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: It is frequently found in Pnömotoraksa intensive care units (YBUs). Traumatic pnömotoraks causes may occur after processes such as iatrogenic pnömotoraks plant venous catheterization, positive pressure mechanical ventilation and torasenthesis, while the traumatic pnömotoraks causes may occur, often with coronary and penetrating trauma. Method: In this study, the information of a total of 69 patients followed and treated by diagnosis of pnömotoraks between 01.01.2013 and 01.01.2015. The patient’s age, gender, body mass index and pnömotoraks cause, side, time of placement of the chest tube, total stay time of the chest tube, and time of stay of the YBU were assessed in terms of records. Patients with pneumotorax were studied as the traumatic pneumotorax group (Group T) and the Iatrogenic pneumotorax group according to their ethology. The findings: the pnömotoraks incidence was detected at 2.43% and all of the incidents were acquired pnömotoraks. 57/69 of the cases were traumatic, and according to the iatrogenic groups, most were bilateral developed, the diagnosis was used to computate the thorax tomography, and the frequency of thorax synthesis was higher. In the group T, the chest tube was placed faster. The mechanical ventilation time and the time of stay in the YBU were shorter in the group T. The result: Pnömotoraks is one of the main emergency cases observed in patients under the BSE. Although rare, it should be diagnosed early. Our study confirms that the pnomotoraks seen in the YBU is always acquired and most of them are traumatic. The time of mechanical ventilation in the traumatic pnömotoraks group and the time of stay in the YBU are shorter than in the iatrogenic pnömotoraks group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Bağcılar Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 6
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini