Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 2
Etik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk – Çorum’da Faaliyet Gösteren Otel Yöneticilerinin Görüşlerinin Analizi
2021
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı, Çorum’da faaliyet gösteren otel işletmelerindeki yöneticilerin etik ve kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) ile ilgili görüşlerinin demografik faktörler, oteldeki statüler, otel büyüklükleri ve otellerin yıldız derecelerine göre farklılık gösterip göstermediğinin analiz edilmesidir. Araştırmanın evrenini Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat illerini kapsayan TR 83 Bölgesi oluşturmaktadır. Ancak, pandemi sürecinde ana kütlenin tamamına yüz yüze anket uygulamasının getireceği zorluklar nedeniyle araştırma sadece Çorum’daki tüm turizm işletme belgeli otellerin yöneticileri ile yürütülmüştür. Örneklem, Çorum otelcilik sektöründe yönetim veya işletme sahibi-işletmeci pozisyonlarına sahip katılımcılardan oluşmaktadır. Katılımcılarla yüz yüze görüşerek uygulanan anket ile ulaşılan verilere SPSS paket programıyla parametrik olmayan tek yönlü varyans analizi Kruskal-Wallis ve Mann-Whitney U testleri yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre, oteldeki statüler, otel büyüklüğü ve otellerin yıldızları itibariyle istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir. Ancak, katılımcıların demografik faktörleri (cinsiyet, yaş ve eğitim seviyeleri) itibariyle etik ve KSS ile ilgili görüşleri arasında istatistiki açıdan anlamlı farklılıklar bulunamamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Ethics and Corporate Social Responsibility-analysis Of The Opinions Of Hotel Managers Operating In Corum
2021
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to analyze whether the views of the managers in the hotel enterprises operating in Çorum on ethical and corporate social responsibility (CSR) differ according to demographic factors, hotel status, hotel sizes and star ratings of the hotels. The population of the study is TR 83 Region, which covers the provinces of Samsun, Çorum, Amasya and Tokat. However, due to the difficulties of face-to-face survey application to the entire population during the pandemic process, the research was conducted only with the managers of all hotels with tourism management certificate in Çorum. The sample consists of participants who have management or business owner-operator positions in the Çorum hotel industry. Non-parametric one-way analysis of variance, Kruskal-Wallis and Mann-Whitney U tests were performed with the SPSS package program, to the data obtained through the questionnaire applied by face-to-face interviews with the participants. According to the results of the analysis, statistically significant differences were determined in terms of the status of the hotel, the size of the hotel and the stars of the hotels. However, no statistically significant differences were found between the participants' views on ethics and CSR in terms of demographic factors (gender, age and education level).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Erciyes Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 867
Atıf : 6.509
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini