Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 66
 İndirme 13
Türkiye’de Ön Lisans Muhasebe Eğitimi Üzerine Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi (2004-2020)
2021
Dergi:  
Muhasebe ve Finansman Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı Türkiye’de ön lisans muhasebe eğitimi üzerine yapılan çalışmaların bibliyometrik analizidir. Araştırma kapsamında 2004-2020 yılları arasında yayımlanan ön lisans muhasebe eğitimini ve ön lisans muhasebe öğrencilerini konu alan 102 makale incelenmiştir. Makaleler yayın yılı, yayınlandığı dergiler, anahtar kelimelerin kavram yoğunluğu, yazar sayısı, yazarların makale sayıları, yazarların kurumları, yazarlar arası sosyal ağ ilişkilerine göre bibliyometrik yöntemle analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre yıllar itibarıyla muhasebe eğitimi alanında yayınlanan makale sayısı artmaktadır. Makalelerin %30’luk kısmı 3 dergide yayınlanmıştır. Geri kalan dergilerin büyük çoğunluğunda yalnızca 1 makale yayınlanmıştır. İlgili çalışmalarda anahtar kelimelerin seçiminde bir standardizasyon yoktur. İlgili dönemde yayınlanan makalelerin %76’sı çok yazarlıdır ve yazarların %82’sinin tek bir makalesi yayınlanmıştır. Çok yazarlı çalışmalarda yazarların genellikle aynı kurumda çalıştığı ve yazarlar arası işbirliğinin zayıf olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis of Studies on Pre-License Accounting Education in Turkey (2004-2020)
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of the research is the bibliometric analysis of the studies on pre-graduate accounting education in Turkey. The study has studied 102 articles on pre-graduate accounting training and pre-graduate accounting students published between 2004 and 2020. Articles were analyzed by bibliometric method according to the year of publication, the magazines in which they were published, the conceptual intensity of the keywords, the number of authors, the number of authors' articles, the institutions of authors, the relations between authors' social networks. According to the research results, the number of articles published in the field of accounting education has increased over the years. 30% of the articles are published in 3 magazines. In the majority of the rest of the magazines, only 1 article has been published. There is no standardization in the choice of keywords in relevant studies. 76% of the articles published in the relevant period are multi-writers and 82% of the authors have published a single article. Multi-writer studies have found that authors often work in the same institution and that the cooperation between authors is weak.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Muhasebe ve Finansman Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 10.060
2023 Impact/Etki : 0.72
Muhasebe ve Finansman Dergisi