Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
JAPON KÜLTÜRÜNDE TATEMAE VE DİLDEKİ GÖRÜNÜMLERİ -KONDO ÜZERİNE BİR DERLEM İNCELEMESİ-
2022
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Japon kültür ögelerinden biri ve iletişimde önemli bir yeri olan tatemae kavramı üzerinde durulmuştur. Bu kavramın özelliğinin betimlenmesi ve örneklerle dile ne şekilde yansıdığının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda alanyazın kitapları ve önceki çalışmalar incelenmiş, önceki çalışmalarda tatemae olarak yer alan ifadeler üzerinden diyalog içeren alanyazın kitaplarındaki benzer ifadeler tatemae eğilimi olan ifadeler olarak belirlenmiştir. Bu ifadelerden kondo sözcüğünün hem yazın (BCCWJ-Balanced Corpus of Written Japanese Language) hem de sözlü (CEJC-Corpus of Everyday Japanese Conversation) dilde yoğun kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu sözcüğün hem sık kullanılması hem de tatemae ve normal kullanımı olması nedeniyle CEJC’de detaylı incelemesi yapılmıştır. Buna göre kondo sözcüğü tatemae anlatım biçiminden bağımsız olarak insan ilişkileri ve konuşma ortamı açısından değerlendirildiğinde en fazla aile ilişkilerinde ve yemek-buluşma ortamında kullanıldığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Tatemae In Japanese Culture and Its Apperances In Language -a Corpus Analysis On The Word Kondo-
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the concept of tatemae which is one of the Japanese cultural elements and has an important role in communication is examined. It is aimed to describe the characteristics of tatemae and how it is represented in the Japanese language. In accordance with this purpose, the previous studies are examined. With the tatemae samples in previous studies, the similar expressions in Japanese workbooks with dialogue are defined as the expressions with tendency of tatemae. In these expressions, it is revealed that the word kondo has the highest frequency in both BCCWJ (Balanced Corpus of Written Japanese Language) and CEJC (Corpus of Everyday Japanese Conversation). Because of the high frequency and both the tendency of tatemae and the general use of kondo, it is examined in detail in CEJC. According to this examination, regardless of whether it is tatemae or not, kondo is mostly used in family in the context of human relations and in dining-meeting in the context of occasion.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.734
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute