Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
OTEL İŞLETMELERİNDE REKREASYON LİDERLİĞİ: KAVRAMSAL BİR İNCELEME
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde bireylerin gelirlerinin artması ve boş zamanlarındaki artışla birlikte rekreasyonel aktivitelere yönelik taleplere karşılık rekreasyon organizasyonları ve aktiviteleri de artmıştır. Bu faaliyetlerin başarılı ve organize bir şekilde yürütülmesi için motive eden, cesaretlendiren, geliştiren, yenileyen ve yönlendiren rekreasyonel liderlere ihtiyaç duyulmaktadır. Boş zaman aktivitelerinin bu tarz liderler tarafından yönetilmesi, aktivitelerin doğru ve verimli şekilde yapılması, rekreasyonistlerin memnuniyeti yanında toplumsal sermaye rolünün yerine getirilmesinde de önem arz etmektedir.

Bu çalışmanın amacı, rekreasyon ve turizm ilişkisi, otel işletmelerinde rekreasyon ve animasyon faaliyetleri, rekreasyonda liderlik yaklaşımları ve otel işletmelerinde rekreasyon liderliği kavramlarını kavramsal bir çerçevede incelemektir. Çalışmada öncelikle rekreasyon ve turizm arasındaki ilişki, otel işletmelerinde rekreasyonel faaliyetler, rekreasyonda liderlik yaklaşımları ve otel işletmeleri ekseninde rekreasyon liderliğin önemi ve liderde olması gereken özellikler incelenmiştir. Çalışmanın sonunda ise, rekreasyonel liderlik kavramı ile ilgili otel işletmesi yöneticileri açısından önemi çerçevesinde değerlendirilmeler yapılmıştır.

 

Anahtar Kelimeler:

Recreational Leadership in Hotel Businesses: A CAVRAMSAL REVIEW
2022
Yazar:  
Özet:

Today, with the increase in the income of individuals and the increase in their leisure time, recreational organizations and activities have also increased in response to the demands for recreational activities. We need recreational leaders who motivate, encourage, develop, innovate and guide these activities in a successful and organized way. This kind of leisure activities are managed by leaders, the proper and efficient conduct of activities, and the satisfaction of the recreationists, as well as the performance of the role of social capital, is important.

The aim of this study is to study the relationships between recreation and tourism, recreation and animation activities in hotel enterprises, leadership approaches in recreation and the concepts of recreation leadership in hotel enterprises in a conceptual framework. The study primarily studied the relationship between recreation and tourism, recreational activities in hotel enterprises, leadership approaches in recreation and the importance and characteristics that recreation leadership should be in the axis of hotel enterprises. At the end of the study, evaluations were made in the framework of the importance of the hotel business managers related to the concept of recreational leadership.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.774
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi