Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
TÜRKİYE’YE GÖÇ EDEN SURİYELİ AİLELERİN ÇOCUKLARININ ÇİZDİKLERİ RESİMLERDE ARKADAŞLIK KAVRAMININ İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çocuklar resim yolu ile bize duygularını yansıtabilirler. Özellikle okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki çocukların anlatım aracı olarak resmi, öğrenmiş oldukları sözcük ve davranışlardan daha güçlü bir anlatım şekli olarak kullanılmaktadır. Çocuklar tarafından çizilen resimler, onların iç dünyalarını yansıtabilir. Çocuklar tarafından çizilmiş olan resimler onların düşünce ve davranışlarının yansımaları olmasının yanı sıra duygularının da dışavurumsal bir araçla ifade edilmesini sağlar. Bu görüşten yola çıkarak pek çok araştırma yapılmış, çocukların çizmiş oldukları resimler aracılığı ile çocukların ve algılarının değerlendirilmesi amaçlanmıştır.  Bu araştırmada Suriye’den göç eden ailelerin çocuklarının arkadaşlık algısını incelemek amacıyla, nitel araştırma yöntemlerinden olgubilim deseni kurgulanmış ve çalışmada kod uygulaması yöntemi ile çocuk resimleri değerlendirilmiştir. Çalışma grubunu, 2021-2022 eğitim öğretim yılında İstanbul’un Beylikdüzü İlçesinde ilkokul birinci kademede eğitim gören Suriyeli öğrenciler oluşturmaktadır. Bu doğrultuda araştırmanın örneklemini 30 öğrenci oluşturmuştur. Resimler incelendiğinde Suriyeli çocukların arkadaşlık temasını olumlu yansıttığı görülmüştür. Bu durum Türkiye’ye göç eden Suriyeli ailelerin çocuklarının arkadaşlık algılarının olumlu yönde olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The children of the Syrian families who immigrate to Turkey's Children's Cards Review of Friendship Covers in the Regimes
2022
Yazar:  
Özet:

Children can reflect their emotions through the way of painting. Especially pre-school and primary school children are used as an instrument of narrative, as a form of narrative stronger than the words and behaviors they have learned. Pictures drawn by children can reflect their inner worlds. Pictures drawn by children are reflected in their thoughts and behaviors, as well as their feelings are expressed by an external means. From this point of view, many studies have been conducted, aimed at evaluating children and their perceptions through the pictures that children have drawn. In this study, in order to study the perception of friendship of the children of families who migrated from Syria, the quality research methods have been established and the study has been evaluated with the method of code application and children's images. The work group is made up of Syrian students who are educated in the first stage of primary school in the Beylikdüzü district of Istanbul in the 2021-2022 educational year. The study was conducted by 30 students. When the pictures were reviewed, it was found that the Syrian children reflected the friendly theme positively. This situation shows that the children of the Syrian families who migrated to Turkey’s friendship perceptions are in a positive direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.774
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi