Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 80
 İndirme 37
Çalışanların Kurumsal Kaynak Planlaması Erp Değerlendirmeleri ve Kurumsallaşma Algıları
2013
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda inanılmaz önem kazanan bilgisayar destekli kurumsal sistemlerin işletmelerin performansıüzerinde önemli bir etkisi bulunmaktadır. Bu etkinin oluşumunda ve bilgi teknolojilerinin bu hızla gelişiminde bilgi yönetimi gereğinin kuşkusuz payıbüyüktür. Bill Gates bilgi yönetimine ilişkin görüşlerini şöyle açıklar: ‘Bilgi yönetiminin temel amacıkurumsal zekâyıartırmaktır. Kurumsal zekâdan kasıt, bir firmada bilginin çalışanlara ne hızda yayıldığının ve dolayısıyla çalışanların birbirlerinin düşüncelerinden ne kadar yararlanabildiklerinin ölçüsüdür. Kurumsal zekâsıyüksek bir firmada çalışanlar işbirliği gelişmişgruplar şeklinde çalışabilirler. Tabi ki bu durumda firmaların üst düzey yöneticilerinin bilgi paylaşımının yararına inanmalarıgerekmektedir.’ Bu bilgiler ışığında bu çalışmanın temelini oluşturan ERP Kurumsal Kaynak Planlaması şöyle tanımlanabilir. ERP, İşletmelerin tüm operasyonel faaliyetlerini -tedarikçilerden tutunda müşterilere kadar- içine alan son derece kapsamlıve dinamik bir kurumsal sistem. Dolayısıyla bu çalışmanın ana hatlarınıERP kullanımının fayda ve sakıncalarının bu yazılımlarıkullanan çalışanların görüşüyle değerlendirilmesi belirliyor. Bunlara ek olarak, çalışanların çalıştıklarıişletmeye yönelik kurumsallaşma algılarına göz atıp, yeni bir tartışma alanıyaratmak da ikincil hedefler arasındadır. Bu hedeflerden hareketle, bu çalışmada kurumsal sistemler, ERP, ERP’nin işletme etkenliğine etkisi ve Kurumsallaşma olgularıincelenmektedir. Çalışmayıdesteklemek amacıyla uygulanan anket çalışmasına Konya Organize Sanayi Bölgesinden Ticaret Odasındaki kayıtlısermayesi 10 milyon TL’nin üzerinde olan 5 firma katılmışve ERP kullanıcılarının görüşlerine yer verilmiştir. Sonuçlar ERP’nin genel anlamda firma performansınıyükselttiği yönde olup, çalışanların kurumsallaşma algısıyüksek olduğu işletmelerde tüm fonksiyonel bölümlerin varlığıbelirlenmiştir. Buradan hareketle ERP’nin işletmelere olumlu faydalarından bahsedileceği bu araştırmada ortaya çıkmışveya çıkabilecek potansiyel sakıncalara da değinilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Employees' Corporate Resource Planning Erp Evaluations and Enterprise Perceptions
2013
Yazar:  
Özet:

Computer-backed corporate systems, which have gained incredibly importance in recent years, have a significant impact on the performance of. In the formation of this effect and in this rapid development of information technologies, the need for information management is undoubtedly large. Bill Gates explains his views on information management as follows: "The main objective of information management is to enhance corporate intelligence. The intention of corporate intelligence is the measure of how quickly information in a company spreads to employees and therefore how much employees can benefit from each other’s thoughts. Corporate intelligenceIn a high company employees can work in the form of collaborative advanced groups. Of course, in this case, companies need to believe in the benefit of the top managers of sharing information. In light of this information, the ERP Corporate Resource Planning, which forms the basis of this study, can be defined as follows. ERP is an extremely comprehensive and dynamic corporate system that includes all the operational activities of the enterprises – from suppliers to clients. Therefore, the main lines of this work are determined by the assessment of the benefits and disadvantages of the use of ERP by the opinion of the employees who use this software. In addition, looking at the corporate perceptions of employees to the business they work and creating a new debate is also one of the secondary objectives. Moving from these goals, this study focuses on the corporate systems, the effect of ERP, ERP on the operational activity and the facts of corporationalization. In the survey work implemented in order to support the work, the registration capital in the Chamber of Commerce from the Konya Organized Industrial Area of 10 million TL, 5 companies participated and the opinions of ERP users were placed. The results are in the direction that the ERP generally improves the performance of the company, and the employee's corporate perception is high in the enterprises where all functional sections are established. From here on, we also refer to the potential disadvantages that ERP has shown to in this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.402
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini