Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
Covıd-19 Salgını ve Özel Okul Ücret Politikaları: Kanuni ve Etik Çıkarımlar
2022
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

 Bu araştırmanın temel amacı, COVID-19 salgınının Türkiye’de görülmeye başlamasından sonra özel okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından 2019-2020 öğretim yılı bahar dönemi ve 2020-2021 öğretim yılı güz döneminde özel okulların hizmet ve ücret politikaları hakkında veli görüşlerini ortaya koymaktır. Araştırma paralel karma desende gerçekleştirilmiştir. Araştırmada iki aşamalı örneklem alınmıştır. Araştırmanın nicel örneklemi basit seçkisiz yöntemle, nitel örneklemi maksimum çeşitlilik örnekleme tekniğiyle oluşturulmuştur. Araştırmada 143 veliye ulaşılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından nicel ve nitel soruların bir arada bulunduğu “Salgın Süresince Özel Okulların Gelir ve Finansmanına Yönelik Veli Görüşleri” formu oluşturulmuştur. Özel okul velilerinin görüşleri doğrultusunda elde edilen bulgular COVID-19 salgını süresince hanehalkının özel okul eğitimi harcamaları, özel okullarda öğrenci kayıt sözleşmelerinin durumu, özel okullara öğrenci kayıtları, özel okullarda karşılanmayan hizmetler ve bu hizmetlere ilişkin özel okulların ücret iadesi politikaları, özel okullara devlet desteği ve özel okulların giderlerinde azalma temaları altında incelenmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, 2020-2021 öğretim yılında özel okul velileri özel okul ücretlerini yüksek bulmaktadır. Özel okul velileri özellikle yemek/kitap/kırtasiye/genel gider ücretleri ile çevrimiçi eğitim ücretini fazla bulmakta ve özel okul ücretlerinin ailelerinin gelirindeki artıştan daha fazla arttığını düşünmektedir. Bu nedenle hukukçu ve eğitimcilerden oluşan özel okullarla hiçbir organik bağı olmayan bir komisyon her iki tarafın isteklerini dinleyip özel okul velileri ve özel okul sahiplerinin uzlaşması için arabuluculuk görevi üstlenmelidir

Anahtar Kelimeler:

Covid-19 Pandemic and Private School Fee Policies: Legal and Ethical Implications
2022
Yazar:  
Özet:

The main purpose of this research is to reveal the views of parents on the service and fee policies of private schools in the spring semester of the 2019-2020 academic year and the fall semester of the 2020-2021 academic year, after the COVID-19 pandemic started to occur in Turkey as well as face-to-face education was suspended in private schools. The research was carried out in parallel mixed design. Two different samplings were taken in the study. The quantitative sampling of the research was created with the simple random method whereas the qualitative sampling was created with the maximum diversity sampling technique. 143 parents participated in the research. As a data collection tool the researchers created and used the "Parents' Opinions on the Income and Financing of Private Schools During the Pandemic" form in which quantitative and qualitative questions were combined, Findings obtained in line with the opinions of parents were examined under the themes of private school education expenditures of households, status of student enrollment agreements in private schools, student enrollment to private schools, services not covered in private schools and the refund policies of private schools for these services, state support to private schools and reduction in expenses of private schools during the COVID-19 pandemic.. According to the findings, private school parents find private tuition fees high in the 2020-2021 academic year. Parents of private schools especially find food / book / stationery / overhead fees and online tuition fees higher and think that private school fees have increased more than the family income increase. For this reason, a commission consisting of lawyers and educators that has no organic ties with private schools should listen to the requests of both parties and act as a mediator for the reconciliation of private school parents and private school owners.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.609
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini