Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Development Of An Achievement Test For The “seasons and Climate” Unit Of The Eighth Grade Science Course in Secondary School
2023
Dergi:  
International Journal of Contemporary Educational Research
Yazar:  
Özet:

Abstract Bu çalışmanın amacı, ortaokul sekizinci sınıf öğrencilerinin fen bilimleri dersi “Mevsimler ve İklim” ünitesindeki başarılarını ölçmek için geçerli ve güvenilir bir başarı testi geliştirmektir. Araştırma tarama modeli ile gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubunu 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde öğrenim gören 298 sekizinci sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Hazırlanan soruların kapsam geçerliği belirtke tablosu ile incelenmiştir. Ön pilot çalışmasından elde edilen verilerle madde analizleri yapılarak 25 soruluk başarı testi elde edilmiştir. Bu testin pilot çalışmasının ardından testin güvenirlik analizi yapılmış ve KR-20 iç tutarlılık katsayısı 0,88; KR-21 iç tutarlılık katsayısı 0,86 olarak belirlenmiştir. Ek olarak, testin ortalama madde güçlük indeksi 0.61 iken, ortalama ayırt edicilik indeksi 0.50 olarak hesaplanmıştır. Sonuç olarak ortaokul sekizinci sınıf 2018 fen bilimleri öğretim programı “Mevsimler ve İklim” ünitesinin üstbilişsel kazanımları için geçerli ve güvenilir bir başarı testi elde edilmiştir. Bu çalışmada izlenen şekilde, araştırmacılar farklı konular için üstbilişsel kazanımları ölçen çoktan seçmeli başarı testleri geliştirebilirler.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










International Journal of Contemporary Educational Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 325
Atıf : 382
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini