Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 10
Tüketicilerin Facebook Beğenilerinin Marka Benlik Uyumuna Etkisi: Yüksek Öğretim Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Gün geçtikçe artan, rekabetin fazla olduğu dünyada tüketiciler işletmelerin saldırgan pazarlama iletişimi uyarıcılarıyla baş başa kalmaktadırlar. İşte bu zorluklar içerisinde tüketiciler, yeni oluşan ve sanal sosyal çevrede diğer tüketicilerden farklı olmak ve bu sistem içerisinde var olup yerlerini kaybetmemek için farklı olma çabası içinde olmaktadırlar. Bu şekilde bir çaba ve arayış, tüketicilerin bazı sosyal benlik rollerine bürünmelerinin sebebi olabilmektedir. Facebook’ta yapılan bir marka beğenisi bir başka tüketiciyi etkilemekte bu da markanın pazar payını ve satışlarını arttırmaktadır. Markalar için "Beğen" işlevi, tüketicilerin hoşuna giden markaların web sitelerindeki sayfaları kendi Facebook profillerinde paylaşmasına ve tüketici "Beğen" seçeneğini tıklatarak tüketicinin, haber akışlarında görünecek markadan güncellemeleri almayı seçmesine olanak tanır. Bu çalışma, Wallace, Buil ve Chernatony (2017) tarafından yapılan ”Tüketicilerin ‘Beğenilen’ bir Markayla Öz Benlik Uyumu: Bilişsel Ağ Etkisi ve Marka Çıktıları” adlı çalışmanın Türkiye örnekleminde yeniden sınanmış versiyonudur. Çalışmada temel olarak, tüketicilerin Facebook’ta ‘beğenilen’ bir marka ile ilgili benlik uyumları araştırılmaktadır. Katılımcı olarak lisans, yüksek lisans ve doktora yapan/yapmış kişiler seçilmiştir. Facebook’ta tüketiciler birçok şey (etkinlik vb.) beğenebilmelerine rağmen, bu çalışma tüketicilerin marka beğenileri üzerine odaklanmıştır. Bu bağlamda, bu çalışma, Facebook’taki markaların "Beğeniler" inin yönetsel ve akademik anlayışlarını, etkilerini ve çıktılarını ele almaya çalışmaktadır. Spesifik olarak, öncelikle tüketicilerin bilişsel ağlarının, yani Facebook sosyal ağ yapısına ilişkin algılarının, İkinci olarak da "Beğenilen" bir markayla benlik uyumunun çevrimdışı marka çıktılarını olumlu etkileyip etkilemediğini araştırmaktadır. Bu kapsamda yapılan çalışmada, Facebook sosyal medya aracını kullanan katılımcıların marka-benlik uyumu ile marka aşkı, marka sadakati ve ağızdan ağıza pazarlamadan oluşan marka beğenme ölçütleri arasındaki istatistiksel ilişkiler incelenmiştir. Araştırma verilerinin toplanmasında anket yöntemi uygulanmıştır. Araştırma kapsamında, Facebook’ta markaları aktif olarak “beğenen” 370 Facebook kullanıcısından elektronik ortamda veri alınmıştır. Anket ile katılımcılardan Facebook’ta "beğendikleri" bir marka hakkında düşünmeleri ve bu markayla ilgili soruları yanıtlamaları talep edilmiştir. Araştırma sonucuna göre “beğenilen” bir markayla algılanan öz benlik uyumun sosyal bağ gücü ile arttığı gözlenmektedir. Beğenilen” bir marka ile algılanan öz-benlik uyumu daha yüksek olduğunda, marka aşkı ve ağızdan ağıza iletişim (WOM) artmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Consumer's Impact On Facebook Favorites' Brand Self Adaptation: A Research On Higher Education Students
2020
Yazar:  
Özet:

In a world where everyday competition is increasing, consumers are facing themselves with the firms’ aggressive marketing communications stimulators. In these challenges, consumers are trying to be different from other consumers in the newly formed and virtual social environment and exist within this system and not to lose their places. In this way, an effort and search can be the reason for consumers to engage in some social self roles. A brand likes made on Facebook affects another consumer, which increases the brand’s market share and sales. The "Like" function for brands allows consumers to share the pages on the websites of the brands they like on their Facebook profiles and by clicking on the "Like" option, the consumer can choose to receive updates from the brands that will appear in the news streams. This study is a re-tested version in the example of the study by Wallace, Buil and Chernatony (2017) entitled “Consumers’ Self-Conformity with a ‘Like’ Brand: Cognitive Network Effects and Brand Outcomes.” Basically, the study is investigating consumers’ self-compatibilities with a "like" brand on Facebook. Participants were selected as licensed, master's and doctoral persons. The consumers on Facebook have a lot of things (activity, etc. Although they can like it, this study is focused on the brand likes of consumers. In this context, this study tries to deal with the administrative and academic understanding, effects and outcomes of the "Like" brands on Facebook. Specifically, it investigates, first of all, whether consumers’ perceptions of the cognitive networks, i.e. the social network structure of Facebook, and, second of all, whether self-compatibility with a "Like" brand has a positive impact on the outcomes of the offline brand. In this framework, the study has studied the statistical relationships between the brand-identity conformity of participants using the social media tool and the brand love, brand loyalty and the brand-like criteria consisting of oral to net marketing. The method of survey was applied in the collection of research data. In the framework of the research, data were collected in electronic media from 370 Facebook users who actively "like" the brands on Facebook. With the survey, participants were asked to think about a brand they "like" on Facebook and answer questions about this brand. The research finds that the self-conformity that is perceived by a "like" brand increases with the power of social connection. When the self-conformity perceived with a favorite brand is higher, the brand love and oral to oral communication (WOM) are increasing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.501
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini