Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Bir İletişim Aracı Olarak Kentsel Ses Manzarası
2023
Dergi:  
Erciyes İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada anlamlı bir mesaj sistemi olarak kentsel ses ortamıyla ilgili seçilmiş temalar incelenmektedir. Kentsel ses manzarasına ilişkin (odyosfer) konuların ve araştırmaların amacı, öncelikle, duyusal şehircilik olarak tariflenen ve R. Murray Schafer ve Kevin Lynch gibi bazı klasik araştırmacılara atıfta bulunan bir sosyal bilim perspektifinden izah edilmesi olarak tanımlanabilir. Bialystok Üniversitesi Sosyoloji Enstitüsü'nden araştırmacılar tarafından 2022-2023 yıllarında yürütülen, Bialystok'un (Polonya) kentsel odyosferinin sosyal yönlerine ilişkin öncü çalışmalar akademik çalışmalarda yer almaktadır. Araştırma, ses yürüyüşlerini bir araştırma yöntemi olarak kullanılma olasılıklarını deneyimlemektedir. Makale, ses manzarasının az ya da çok yapılandırılmış yollarıyla birlikte bu tür bir yöntemin avantajlarını ve dezavantajlarını detaylı bir şekilde ele almaktadır. Çalışma, ses yürüyüşlerine katılanlar arasında kentsel ses manzarasının bireysel yorumlarındaki önemli farklılıklara odaklanmakta ve anlamlı kategoriler olarak sessizlik ve gürültünün rolünü incelemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Urban Soundscape As A Medium Of Communication
2023
Yazar:  
Özet:

The article highlights selected themes related to the urban soundscape as a meaningful system of messages. It serves to introduce the topic of the urban soundscape (audiosphere) and its research, primarily from a social science perspective referring to so-called sensuous urbanism and some classic researchers such as R. Murray Schafer and Kevin Lynch. Than it refers to the pilot study of social aspects of the urban audiosphere of Bialystok (Poland), conducted by researchers from the Institute of Sociology at the University of Bialystok in years 2022-2023. The aforementioned research tested the possibilities of using sound walks as a method. The article elaborates on advantages and disadvantages of such method combined with more or less structured ways of evaluation of soundscape. Finally, the article focuses on significant differences in individual interpretations of the urban soundscape among the participants of the sound walks and elaborates on the role of silence and noise as meaningful categories.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Erciyes İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 3.562
2023 Impact/Etki : 0.229
Erciyes İletişim Dergisi