Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 13
Batı Anadolu'da Türkmen Çadırları
1978
Dergi:  
Antropoloji
Yazar:  
Özet:

bCakalcmizin başlığı hrr ne kadar Batı Anadolu Türkmen Ça> dırlan ise de biz bu araştırmanuzda Batı Anadolu’da sadece Balıkesir ve Çanakkale il unırlan içersinde yrralan KazdağıTürkıurnlerinden ve çadırlarından söz edeceğiz. Literatürde Anadolu göçerleri aranndaad- lan geçen ve genellikle pekçok araştıncılarca “nomad” göçebe deyimi ile adlandmhp Öylece değerlendirilen Tııritmen gruplarından çok kısaca söz etmek yerinde olur. Bunlar gUııUmüze dek nc yerli ne de L yabancı araşuıınbrca yeterince araştınlamamış dolayısıyle de ge* ' reğince doğru bir şekilde değerkndtrilememişleıdir kanısındayım. Bunlarb ilgili eksik bilgilerin babında cinik yapılan vr »rayai brgut* knmekriytc ilgili konulaı önde gelir. Bu konuda birbirlerinin karşıtı çok çqİtli görümler ileri slirülmüjtur. Bu kadar farklı ve kardık gûrü^ terin ileri liirüJcbilmcûnin nedmlçrinin babında; bnnlann .Anadolu* ya e»s geli^ yerleri olan Orta Asya'nın etnik yapumın kesin hatları ile tam olarak ortaş’a konulamanuı nlması gelmektedir diyebiliriz. Ayni zamanda çc|illi Orta Asya Türk lx»yları ile ilgili yazdı kay­ nakların azlığı, bu az bilgilerin de (ürk boylarının kendilerinden çok kom^larmu) bıraktığı belge ve kaynaklardan toplanmak zorunda kalınma» konuyu daha da çok zorlaştırımakta ve farklı gdrtiflerin doğmasına neden olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Antropoloji

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 364
Atıf : 910
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini